Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom na najvišem nivou, navodeći da od Brisela zavisi kada će se to dogoditi, prenosi Tanjug. Ona je poručila da više nego ikada „moramo da zbijemo naše redove” i najavila da će ponovo zvati Vučića i Dačića na sednicu vlade da se o tim stvarima razgovara. Brnabić je poručila da će se takve tematske sednice Vlade Srbije održavati jednom u tri meseca.

Konačno su shvatili da ako već lažu, a lažu, to treba da rade do kraja. Lažni „demokratski” izbori, lažna „demokratska” skupština sa tek nekih 7 koji nisu oni, lažna vlada koja se kao nešto pita, lažni krizni štab koji se kao brine za nas, pa evo sada i lažna premijerka simulira premijerku i kao ona odlučila da na sednicu ponovo zove svog sveznajućeg šefa… I ovog koji više nije bitan.

Poništena je prodaja telekomunikacione kompanije IPKO. Ovo je objavio Slovenija Telekom. Kao što je najavljeno, postupak je završen bez izbora kupca i IPKO će ostati deo ove Telekom Grupe.

Dobro je. Prvo zato što su narodu Srbije uštedeli pare jer se naš Telekom (čitaj -A.V., bratija i sekta) tako bio zaleteo da i to otme, za naravno nenormalne ali naše pare, a drugo, zato što bi tada uspostavili skoro apsolutni monopol i nastavili sa gušenjem svih nezavisnih medija (kao RTV Mir npr.) i konačno slobode govora više nego do sada.

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, izjavio je da pitanje Kosova i Metohije neće biti skoro rešeno, bez obzira ko će biti izabran za predsednika SAD, jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema nameru da reši taj problem, nego da ga odugovlači unedogled po uzoru na „kiparski model“.

Jeremiću, Jeremiću… Ako je ovo spin da bi se pokrenuli oni koji ovog mogu da sruše za nedelju dana, za razliku od nas opozicije, onda je to ok. Međutim, ako to nije to, čemu se ja nadam da jeste, nego je to što ti stvarno misliš, onda ćeš biti u gadnom problemu sa podrškom u narodu, koju ni sada baš nemaš nešto naročito, zbog rušenja i onog što sada još uvek imamo. Moraš Jeremiću da pitaš za stav one kojih se problem Kosova tiče više nego tebe i one koji ga osećaju više nego ti.

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, upozorio je danas, zbog velikog dnevnog broja prijema kovid pacijenata u bolnice, da preti opasnost da se iscrpe kapaciteti zdravstvenog sistema, jer ne postoji neograničen broj obučenog zdravstvenog osoblja.

Ma šta te Zlatibore briga. Ti si dobio oročeni mandat i sada možeš da uživaš. A tvoj svemogući šef ti je obezbedio stotine i stotine respiratora koji ničemu ne služe, a mnogi uz to i ne rade, pa niko ne može da tvrdi da ih nema iako ih nigde nema i nikome ne trebaju, već naprotiv štete, kao ni rukavice koje su svi zaboravili.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.