Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ministar prosvete u Vladi Srbije, Mladen Šarčević, izjavio je danas da je sve spremno za početak nove školske godine na teritoriji Srbije. Upitan kako će se škola odnositi prema roditeljima koji kažu da njihova deca neće nositi maske i da im niko neće meriti temperaturu, ministar je rekao „da to ne može da prođe“.

Kako radiš svoj posao ni ti nisi trebao da prođeš na mesto ministra prosvete, ali eto. Mi te nismo znali, a oni koji jesu, nisu pazili pa si se provukao. I sada svi imamo probleme sa tobom. A tebi lepo… I baš te briga.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je imao odličan razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Svaki put on ima odlične razgovore i sa svim najmoćnijim svetskim zvaničnicima je na „bate, bate”. E to je kada se hvali. A onda sve te moćne tamo, kao neke, proglašava za zle pod čijom silom čak ni on ne može da nas spasi već mora da popusti. E to je kad se vadi.

U saradnji između humanitarne organizacije Кosovsko Pomoravlje i organizacije Digitalna Srbija, uz podršku Кancelarije za Кosovo i Metohiju počela je sa radom prva internet prodavnica „Кupuj sa Кosmeta“. Interesovanje za robu iz našeg kraja pokazuju i Rusi i Poljaci.

Pazi, Rusi i Poljaci… Još da projekat vežu za Šoićeve „Magareće livade“ pa da efektno dovrše vic.

Nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić poručio je da se dogodila sloboda. „Narode Crne Gore, desila se sloboda. Ko čeka, dočeka, nakon 31 godine apsolutne vlasti moralo se desti ovo. Činjenica je da ko udari na Boga i Svetog Vasilija, mora tako da prođe“, rekao je Krivokapić. Istakao je da je koalicija čiji je nosilac spremna da pruži ruku pomirenja svima, jer bez toga, kaže, nema bolje Crne Gore, i nudi da sve nacionalne stranke priđu pobedniku da zajedno grade budućost.

Na prvi pogled Zdravko Krivokapić (nisam ga ranije pratio) zvuči uverljivo, odvažno i ozbiljno. Želim mu iskreno svaki uspeh u eventualnom vođenu bratskog naroda Crne Gore. Malo mi je zasmetala ova ruka pomirenja svima. Postoje oni koji su se bahatili na teret naroda koji je nisu zaslužili.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.