Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Epidemiolog i član Republičkog kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji sve povoljnija, ali da bez obzira na ublažavanje mera, svi treba da budu strpljivi i da pokažu odgovornost. Kisić Tepavčević je upozorila da je svaki izlazak iz kuće i dalje potencijalni rizik od inficiranja virusom korona.

Ovo mi plašenje izgleda kao bapska priča kojom su nas roditelji plašili kada smo bili mali, da ne bi lutali po mraku po selu ili da bi bili mirni. Ono kao “pazi napolju je Buka”. A niko Buku nikada nije sreo. Ni mi ni oni. I fakat je Buka ne postoji.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da je 96,3 odsto roditelja osnovaca u anketi odgovorilo da želi izvođenje nastave uživo, a ne onlajn, a da će odlaganje početka škole biti moguće samo na teritoriji Kosova i Metohije. Na pitanje da li postoji mogućnost odlaganja početka školske godine, ministar Šarčević je rekao da je to moguće samo na KiM.

Ovaj drski, nepristojni, bezobrazni, a uz to i pokvareni čovek, kao i većina iz njegovog ministarstva zaduženih za školski sistem u srpskim sredinama na Kosovu nemaju mere u svom bezobrazluku. Čekaju iz prikrajka, na sigurnom, da odgovorni direktori škola i prosvetni radnici na terenu sami probiju odluku Prištine o početku nastave 14.09. pa da eventualno nariču ako ovi jadnici zapadnu u probleme.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je video agendu za sastanak u Vašingtonu, da je samo jedna tačka bila problematična, ali da mu iskustvo govori da se neće zaustaviti na tome…

Inače ovaj je jutros bio na Pinku… Pretio je, kukao, zapomagao, kleo se, upozoravao, obećavao, lagao, optuživao, analizirao, veličao sebe i svoj trud i rad , hrabrio se i kuražio, plašio sagovornice, davao im ponekad reč da ga nešto pitaju pa im onda istu oduzimao, bečio se na njih i na kamere… Ali najviše je lagao.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.