Jeremić: Vučić strancima obećao nezavisnost Kosova a ne sme da to uradi

Vuk Jeremić
FOTO: Printscreen/Radio Goraždevac

Aleksandar Vučić je strancima obećao da će potpisati nezavisnost, a ne sme to da uradi, tvrdi jedan od opozicionih lidera Srbije, Vuk Jeremić.

„Kosovo dolazi na sto Aleksandru Vučiću i on to ne može da reši, jer je strancima obećao da će potpisati nezavisnost, a ne sme to da uradi“, kazao je predsednik Narodne stranke danas u Nišu.

„Ekipa koja je trenutno na vlasti“ neće moći da se nosi sa velikim problemima koji će uslediti narednih meseci, te bi zato političke promene u Srbiji mogle da se dogode „mnogo brže nego što to sada izgleda“.

„Istovremeno će rasti nezadovoljstvo zbog sve teže ekonomske situacije i biće sve više grešaka. Oni jednostavno nisu u stanju da se nose sa svime što dolazi“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da bi u rešavanju pitanja Kosova i Metohije trebalo „smekšati retoriku“, a „očvrsnuti stav“.

„Sve suprotno od onoga što radi Vučić, koji izgovara jake reči, a ispod stola predaje srpske nacionalne interese“, istakao je ovaj opozicioni lider koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

Međutim, srpski predsednik Aleksandar Vučić, sa druge strane, redovno ističe da priznanje nezavisnosti Kosova ne dolazi u obzir, te da, ukoliko bi se Srbija stavila pred izbor ulaska u EU, zarad priznanja Kosova, on će se svojim međunarodnim partnerima lepo zahvaliti i odbiti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.