Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Vlada Srbije trebalo bi narednih dana da, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, formira specijalni tim za zaštitu svetinja, odnosno srpske i hrišćanske duhovne baštine na prostorima na kojima živi srpski narod, pišu „Novosti“. Prema informacijama „Novosti“, ova ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je govorio o nužnosti uspostavljanja ovakvog tela podstaknut novim udarima vlasti u Prištini na manastir Visoki Dečani, dobila je veliku podršku u Patrijaršiji i intelektualnim krugovima.

U njegovoj Patrijaršiji i njegovim intelektualnim krugovima sigurno. U normalnim i među duhovnim vladikama nije jer je jasno kako se svaki narod kroz organizovanu državu i njene institucije bori za očuvanje duhovne i kulturne baštine. Nije, nego mu se dopalo da po sopstvenim zamislima formira krizne štabove i specijalne timove a poništava institucije jer smatra da mu se može. Biće toga još.

Kon je za TV Hepi rekao da svi moramo da shvatimo da će virus ući u škole, ali da se merama prevencije može sprečiti njegovo prenošenje i širenje unutar škole. Decu, nastavlja, treba naučiti da moraju da nose masku. Oni je mogu skinuti dok sede u školskoj klupi, jer će biti na distanci sa drugom decom. Masku će ponovo morati da stave kada odlazi do toaleta, na velikom odmoru. Moraće da ih nose i u školskom dvorištu ako su zbijeni jedni uz druge.

Tako će razni Kon-ovi u celom svetu da od naše dece prave robove da bi njihova deca u životu lakše upravljala sa njima. Moja deca su već velika da bi od njih pravili budale na ovaj način i ja to ne bih inače dopustio ali se bojim za njihovu decu kada budu došla u ovaj poludeli svet.

Vlada Srbije kroz program „Moja prva plata“ ulaže dve milijarde dinara u 10.000 mladih da steknu prvo radno iskustvo, najavila je danas premijerka Ana Brnabić i najavila da će ukoliko taj program bude uspešan to biti samo početak kada je reč o takvom vidu podsticanja zapošljavanja mladih. Program Moja prva plata biće realizovan preko portala mojaprvaplata.gov.rs i na tom mestu će privrednici, na jednostavan način, bez dodatnih dokumenata, moći da oglase slobodne pozicije u svojim kompanijama, a mladi ljudi, sa srednjom, odnosno visokom stručnom spremom moći da pronađu svoje prvo radno mesto.

U zemlji u kojoj je institucija konkursa za posao ukinuta a partijsko zapošljavanje postalo jedini izvestan put kako mladi mogu doći do posla, potpuno je smešno poverovati u iskrene namere vlasti koja je do sada trpala pare u džep jedino sebi i svojim mladima i očekivati da to neće da nastavi.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.