Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Pristalice Pokreta Samoopredeljenje uputile su poziv građanima da 4. maja, a nakon prestanka važenja mera kosovske vlade protiv koronavirusa, izađu na ulice i iskažu nezadovoljstvo zbog najave formiranja nove kosovske vlade bez održavanja izbora, prenosi Gazeta Express. Pristalice ovog pokreta obaveštavaju građane da će se 4. maja u 14 časova okupiti na Trgu Skenderbeg u Prištini.

I sada se ja pitam. Ko su ti koji treba da izraze nezadovoljstvo? Pa to su isto onakvi kao oni koji su izražavali nezadovoljstvo zato što su ovi uspostavljeni. Svi čekaju neku vajdu. Svi hoće da ućare. Da dođu na mesta na kojima su oni neki pre bili. Da ne rade ništa a da žive lepo. Kada ne zna šta će… Bog pošalje Koronu.  

Krizni štab opštine Gnjilane organizovao je humanitarnu akciju u cilju zdravstvene zaštite romske zajednice u tom delu Kosova.

Ja sam nekako mislio da je zdravstvena zaštita romske populacije deo jedinstvenog zdravstvenog sistema. Verovatno sam bio u zabludi.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema popuštanja, iako se epidemija smiruje, te da je i danas otvorena privremena blnica na Karaburmi u okviru nastojanja Srbije da bude spremna za mogući povratak virusa korona na jesen, kapaciteta 60 postelja.On je istakao da su Lekari  heroji I da ce  dobiti priznanja od države. 

Lekari, ko god od vas pristine da bude njegova dvorska luda za prikazivanje nije vredan pomena a ne aplauza. Lekari budite ljudi.

Nastavak kampanje možemo očekivati odmah po ukidanju vanrednog stanja, ocenjuje analitičar Dejan Vuk Stanković i dodaje da će se tada stvoriti uslovi za nastavak započetog izbornog procesa.

Korona je kampanja. I ti si kampanja.

Svakog dana nas obaveštavaju da u Sabirnim centrima ima još slobodnih mesta. Pitam se da li je onaj Meho Mahmutović i slični u Srbiji zdravstveni ili turistički radnik.

Danas se navršava 21 godina od kada je u NATO bombardovanju, na svojim radnim mestima, poginulo 16 radnika RTS-a. Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović kaže da to udruženje ne prestaje da traži da se pronađu i kazne odgovorni. Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović kaže da to udruženje stalno traži da se pronađu i kazne odgovorni za ubistvo zaposlenih u RTS-u.

Žao mi tih ljudi. Žao mi iskreno i onih koji ih i dan danas žale. Baš tužno. Siguran sam da su bili odlični profesionalci. Pitanje je ko je prodao njihove živote zarad političkog interesa. Siguran sam da su oni i sada među nama. Pošteno govoreći nad nama.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.