Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Još jedna osoba je preminula usled posledica virusa korona na Kosovu, čime je broj preminulih porastao na pet. Potvrđeno je još 19 novih pozitivnih slučajeva virusa korone, najnoviji su podaci kosovskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje. Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta, njih sedam je iz Smrekovnice u opštini Vučitrn, tri je sa prebivalištem u Prištini, dok su ostali slučajevi iz opština Mališevo, Uroševac, Klina, Đakovica, Gnjilane, Kamenica i Vučitrn. 

Malo bi mogli povesti računa kada formulišemo rečenice jer rezultati testova mogu biti negativni i pozitivni ali slučajevi korona virusa nikako ne mogu biti pozitivni. 

Kako je ranije objavila agencija Anadolija, iz Ankare je poleteo teretni avion s medicinskom pomoći koju je Turska poslala Kosovu, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, i Severnoj Makedoniji u borbi protiv koronavirusa, objavila je danas agencija Anadolija.

Neverovatno ali postoje mediji u Srbiji koji čak i iz ove pomoći, svim zemljama Balkana, pokušavaju da izopšte sve osim Srbije ne bi li ponovo i ponovo prikazali kako je jedino Vučić Erdoganov prijatelj i uz to jedini sposoban i moćan.

Policijski čas ovog vikenda počeće od petak u 17 sati i trajaće do ponedeljka u 5 sati ujutru, potrvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije. Penzioneri će moći da idu u kupovinu u petak od 4 do 7 časova ujutru.

Treba preduzimati mere kako bi se zaustavilo širenje infekcije ali se to može učiniti i bez preterivanja.

U granatiranju Tripolija pogođena je jedna od najvećih gradskih bolnica u kojoj se, između ostalih, leče i neki pacijenti sa korona virusom, rekli su zdravstveni organi u tom gradu, koji je sedište međunarodno priznate vlade Libije. Drugog dana teškog bombardovanja, koje sporovode suparničke istočne snage pod zapovedništvom Kalife Haftara, pogođena je bolnica Al-Kadra, gde se leči više od 300 pacijenata, među kojima su dva zaražena koronavirusom, i mnogi ranjenici, javlja AP.

Kako sam kao mlad bio u zabludi verujući da će ratovi jednom prestati.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.