Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu, danas je počela rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od Covid 19, kapaciteta 70 kreveta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ne znam koliko će da traje pandemija u svetu ali sam siguran da će vanredno stanje u Srbiji trajati mnogo duže. Čini mi se da su mnogi iz vlasti tek u takvim uslovima pronašli sebe i da će se truditi da svoje uživanje u vanrednom stanju produže, nadajući se da će da traje dugo.

Nadležni već nedeljama apeluju na građane da ostanu u svojim kućama. Uvedene su i nove mere kako bi se kontakti smanjili i zaustavilo širenje korona virusa. Beograđani se, izgleda, ne obaziru na apele. Grad je oko podneva bio pun ljudi. Od 13.00 u subotu do ponedeljka u 5.00 zabranjeno je kretanje. Građani će moći da izvedu ljubimce između 23.00 i 01.00 u subotu i u nedelju od 8.00 do 10.00 i to 200 metara od mesta prebivališta.  Zabranjeno je da na jednom mestu budu više od dve osobe.

Kada se podrobno analizira stanje i potezi koje vlast povlači jasno je da nisu dorasli zadacima koje nameću okolnosti, što je jasna posledica kvalitativnih nedostataka sa kojima je vladajuća stranka i došla na vlast. Isforsirani kvantitet u njihovom slučaju ne može da proizvede kvalitet. Nažalost, zajedno sa njima smo zaglavljeni i svi zajedno.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je da će u novoj improvizovanoj bolnici u Stark Areni biti 1500 ležajeva.

Nenad Radosavljević – komentar: Nekako mi uopšte ne prija ovo pretvaranje Srbije u bolnicu. I još, siguran sam da to nije potrebno.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.