Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Priča o uspehu Kosova zaključiće se kada se integriše u NATO i Evropsku uniju, rekao je predsednik Kosova Hašim Tači na sastanku sa stručnjacima Bruking instituta u Sjedinjenim Američkim Državama u razgovoru o evroatlantskoj perspektivi Kosova, saopšteno je kabineta predsednika Kosova.

Pitam se da li će se tada Sitnica još uvek ulivati u Ibar.

Crkva sebe stavlja iznad države što je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svetu, poručio je premijer Crne Gore Duško Marković, na sastanku sa delegacijom Evropskog parlamenta.

Ne mislim da se crkva stavlja iznad države ovih dana u Crnoj Gori. Stavlja se narod. A što se mene tiče na to potpuno ima pravo jer nije narod državni već država narodna. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da apsolutno nema razloga za paniku zbog koronovirusa, kao i da država čini sve što struka nalaže, ali i da građani treba da urade i ono što je do njih.

Do nas je samo da se ne razbolimo. Jedino će tada to biti delotvoran način za dokazivanje efikasnosti našeg “savršenog” zdravstvenog sistema i promociju zaslužnog nam predsednika čak i za to. Kako će to da izvedu videćemo a da će biti smešno uopšte ne sumnjam.

Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja održalo je u Nišu stručne konsultacije o okviru za izradu Strategije razvoja obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine, a stručnoj javnosti je predstavljena oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja.

Siguran sam da ministar zamišlja sebe na čelu ministarstva i tada. Sa svojih 70 godina. To je njegova lična paralelna strategija, uveren sam, uparena sa ovom, svesno oročenom na tako dug rok. Čudno je to ali kod nas što ljudi imaju sve više godina proporcionalno sve više vole pare. I privilegije.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.