Jevtić i šefica IOM-a o nastavku saradnje na projektima za podršku povratnicima

Jevtić i Ana Rostocki
Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šefica Međunarodne organizacije za migracije (IOM) na Kosovu, Ana Rostocki, razgovarali su o nastavku i produbljivanju saradnje na zajedničkim projektima za podršku povratnicima i zajednicama – RRK5 i programu za stabilizaciju zajednica (CSP), saopštili su iz ovog ministrastva.

Nastavak podrške ovim projektima koju su od izuzetne važnosti da se porodicama obezbedi egzistencija, izvori prihoda i opstanak na Kosovu, je upravo i zajednički cilj Ministarstva za zajednice i povratak i IOM-a.

U okviru projekta RRK5 koji Ministarstvo za zajednice i povratak realizuje zajedno sa Kancelarijom Evropske unije na Kosovu, a koji sprovodi IOM, u cilju obezbeđivanja sopstvenih prihoda, pet porodica iz Gračanice, Babinog Mosta i Obilića dobilo je pomoć u vidu poljoprivrednih mašina i alata.

Tada su iz Ministarstva poručili da je ovo samo jedan od načina na koji će ovo ministarstvo pomagati porodicama da opstanu na Kosovu kao i da će sa ovakvom i sličnim vrstama pomoći nastaviti i ubuduće.

Na sastanku je i zaključeno da će se raditi na unapređenju koordinacije zajedničkih aktivnosti jer su Ministarstvo za zajednice i povratak i IOM istinski partneri koji dele zajedničke ciljeve.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.