Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Premijer prištinskih institucija, Aljbin Kurti, izjavio je sinoć da ne može biti sporazuma sa Srbijom, ako je njen pristup da i ona u pregovorima mora nešto da dobije.

Godinu dana, a možda i dve, svakog dana su svi SNS-ovci kao papagaji ponavljali velike misli velikog im vođe, te da ne može neko da dobije sve, a niko da ne dobije ništa, te da svi dobiju ili svi da izgube i da izgube i da ne dobiju, te razne varijante od jednog istog. Pa se takmičili ko će bolje da ga zamrsi. A onda dođe tamo neki takozvani Kurti i kaže im “Marš bre”. O Kurtiju ne mislim ništa ili uopšte ne mislim, ali živim za dan kada ovi naši iza rešetaka procvile “ali živela Srbija”, a mi im u glas kažemo “Marš bre“.

Novi premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, će ukinuti takse i to će prikazati, ne kao ustupak Srbiji, nego Americi, ocenio je danas dugogodišnji izveštač sa Kosova i bivši šef vladine Kancelarije za saradnju s medijima, novinar Milivoje Mihajlović. „Ove dosadašnje izjave i uslovljavanje Srbije za nastavak dijaloga su marketing, spin koji Kurti juče i danas koristi da bi dobio malo širu podršku“.

Milivoje, takse su spin. Proći će nam kroz noge mnogi vozovi koje zbog tih j… taksi nećemo ni primetiti. Takse su kao unutrašnji dijalog, primanje građana u predsedništu kod Vučića i mnogo što šta još… Šarena laža za budale.

Predsednik Aleksandar Vučić i ambasador SAD, Entoni Godfri, razgovarali su danas o dijalogu Beograda i Prištine, kao i predlogu američkog predsednika za rešenje sukoba na Bliskom istoku, a Godfri je Vučiću uručio ličnu čestitku predsednika Donalda Trampa povodom Dana državnosti Srbije.

Ovi naši nikada neće svom narodu reći da su čestitke raznim prigodama normalna stvar u civilizovanom svetu, a ne kako žele da prikažu blizak prijateljski odnos i simpatije prema Vučiću. Jer da je to rezultat ličnog odnosa, Vučić je nikada ne bi dobio od Trampa. Možda bi od Hilari koju je na prošlim američkim izborima sa dva miliona dolara podržao.

Glavni urednik nedeljnika „Vreme“ Dragoljub Žarković preminuo je posle kraće i teške bolesti, saopštila je redakcija tog nedeljnika. Dragoljub Žarković (1951) osnivač je „Vremena“ i njegov glavni urednik od 1991. godine.

Odlazi naša šank linija,
naša prva petorka
izgubila je nerve.
Sad nadire rulja
s klupe za rezerve. (Arsen Dedić)Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.