Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Pet osoba, među kojima je i Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uhapšeno je u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u „Infrastrukturi železnice“. Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka, navodi se u saopštenju Tužilaštva. Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da se sumnja da su uhapšeni izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Kada se opšta pljačka u svim nivoima vlasti i u kontinuitetu od 2012. svede na samo sumnje u zloupotrebe službenog položaja u potpuno beznačajnoj “Infrastrukturi železnice”, i to u periodu od samo desetak meseci, i to “nekih desetak”, onda to znači samo jedno. To znači da ova vlast nema nameru da sa pljačkom prestane i ubuduće sve dok od države Srbije, ni kamen na kamenu ne ostane a opljačkano iz njihovih džepova ne počne da im se sliva niz nogavice.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da za sada nema nijedan razlog da poveruje da je uhapšeni državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret, saopšteno je iz njenog kabineta. Mihajlović je, u pisanoj izjavi, rekla da Ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

Ne znam koga više treba mrzeti, Zoranu koja se kao brani (jer žena je pobogu, pa još ni kriva ni dužna, pravo nevinašce) ili Vjericu Radetu koja je kao napada (isto jer je žena pobogu pa je još i poštena u namerama borbe za pravdu i istinu, skoro boginja pravde sa mačem). S obzirom na to da nisam glup, prema obema se odnosim isto.

Skupština Srbije usvojila je 13 zakona i odluka iz oblasti infrastrukture, među kojima i Zakon o posebnim postupcima radi realizacije infrastrukturnih objekata od posebnog značaja koji je, prema rečima predlagača, donet kako bi se u novom investicionom ciklusu brže izgradili putevi, pruge, vazdušne i vodne luke i komunalna infrastruktura, u vrednosti od pet milijardi evra.

Ne, dragi Srbi, nisu ove pare stvorili oni pa nam ih sada velikodušno daju. Ni oni ni svi ostali segmenti ove jednoumne vlasti u interesno jednopartijskoj državi. Ove pare smo stvorili svi mi. Oni se samo prave da su oni, da treba da im svima na čelu sa njihovim “nadobudnim stvoriteljem” budemo zahvalni do groba (našeg) i da im dopustimo da veliki deo tog našeg novca, kroz pljačkaške tendere, završi kod njih za troškove koje im iziskuje njihov razmetljivi život.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.