Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Lider LDK, Isa Mustafa, potvrdio je za Gazeta Express da se danas neće otići na planirani sastanak sa liderom Samoopredeljenja, Aljbinom Kurtijem, zbog jučerašnjih izjava Kurtijevog stranačkog kolege, Glauka Konjufce u emisiji Pressing. Konjufca je sinoć, gostujući na televiziji T7, otkrio zbog čega su zapeli koalicioni pregovori između DSK i Samoopredeljenja, navodeći da je DSK tražio garancije da će dobiti mesto predsednika, kao i da su, po dogovoru, prvi birali ministarstvo koje žele da vode. Međutim, odabrali su „baš Ministarstvo unutrašnjih poslova“ objasnio je Konjufca. Samoopredeljenje nije krilo namere da vodi MUP, Ministarstvo pravde i Ministarstvo ekonomskog razvoja. DSK je nekoliko sati nakon ovog gostovanja zatražio od Samoopredeljenje da se uzdrže od uvredljivih izjava, a nisu isključili ni mogućnost raspisivanja novih izbora.

Isa Mustafa je neko ko je učestvovao u kriminalnim aktivnostima i deo je sistema najveće moguće korupcije. Npr. deo je pljačke 7 miliona evra samo u Leposaviću (odazvaću se tužiocu da svedočim, ako sme da me pozove). Konjufca je mlad čovek i na njegovoj sam strani.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se u Sočiju sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, kome je zahvalio na pomoći u očuvanju teritorijalne celovitosti Srbije i preneo da nije optimista kada je reč o pregovorima sa Prištinom. „Svaki susret sa vama ima veliki značaj za Srbiju“, naglasio je Vučić, u obraćanju na početku sastanka.

Nema to nikakve veze sa Srbijom. Ti je nemilice pljačkaš, nosiš iz nje sve što stigneš, kupuješ što ti pri ruci, otimaš što nije tvoje. Arapi si ti, Kinezi si ti isto, Rusi i Belorusi za tvoje – naše pare rade sve. Nema tu ničega osim interesa. Platićeš sve to.

Vršilac dužnosti premijera, Ramuš Haradinaj, rekao je da nova vlada ne bi trebalo da ukine taksu od 100 odsto, uvedenu tokom njegovog mandata. „Buduća vlada-Kurti, napravila bi veliku grešku ako bi ukinula taksu. Potrebna je protivvrednost za postizanje sporazuma. Ako povuku taksu, oni gube investiciju za priznavanje, a druge protivvrednosti za priznanje nemamo“, rekao je Haradinaj za Klan Kosova.

Stvarno se nasmejah ovoj “strategiji”. Pazi “Investicija za priznavanje”. Pa to može samo kod Vučića da upali. I Sarape i onih stotine analitičara kod njega i kod onog što ga zovu Žika.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.