Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da u ovom trenutku ne vidi statusno rešenje kosovskog pitanja koje bi Srbija prihvatila i podvukao da ga niko nije ponudio.

Pravo pitanje je: “I šta si se mlatio sve ove godine? Ko ti bre rek’o da Briselske pregovore podižeš na statusni nivo kad’ si nesposoban? Koga si bre pitao? Ko te bre terao”? Bolje da si čekao nekog da te povede a ne da te tera. Kao što se teraju oni koji sami ne znaju kuda treba da idu. Mislim marva.

Ne očekuje se da će Milan Radoičić, jedan od glavnih osumnjičenih za ubistvo bivšeg lidera SDP-a Olivera Ivanovića, biti deo optužnice za ubistvo počinjeno pre skoro dve godine, prenosi KTV. Iako je za Radoičićem već raspisan međunarodni nalog za hapšenjem, tužilaštvo je potvrdilo za KTV da trenutno neće biti optužen u tom slučaju.

Pa tužilaštvo ga traži samo da da izjavu, jel tako? I ne znam zašto lepo ne dođe da je da (Lepo sedne na onaj ofarbani voz i dođe – ovo je šala a i nije). Pošto nije tamo gde je bio (i dobro je) a oni ne mogu da ga traže tamo gde jeste da ga privedu, oni ga traže naokolo da ga slučajno neko drugi (sve policije sveta) ne sretne. Mada teško… On je tamo gde svi znaju ali ga štiti onaj, svi znaju koji, kog niko ne dira jer im svima treba a svi znamo zbog čega.

Lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti, za kojeg se očekuje da će biti novi premijer Kosova, rekao je da se zalaže za postizanje sporazuma sa Srbijom, ali je naglasio da se o svemu “ne može razgovarati za stolom dijaloga”. Na pitanje šta znači „sve“, Kurti je spomenuo tajne razgovore Hašima Tačija i Aleksandra Vučića i dogovor koje su dva predsednika postigla. „Mislim da su se Tači i Vučić sastajali nekoliko puta i vodili tajne pregovore u nekoliko različitih evropskih gradova, a onda su se dogovorili da postignu sporazum. Moj utisak, međutim, je da u tom sporazumu nema detalja“, dodao je on.

I šta sada nije jasno? Vama koji ste 98% srpskog biračkog tela na Kosovu? Eto vam ga. Zdravo da ga nosite. Sada ga uzmite i slikajte se sa njim. To vam je to. Vaš potpis za njega je, setićete se jednog dana a živećete sa tim, prevelika žrtva zbog sopstvene  gluposti, za sve godine postiđenog života, pred ženom, pred mužem, pred roditeljima, pred decom… Koje su pred vama do sudnjeg dana. Uživajte.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.