Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Stevan Veselinović, član Centralne izborne komisije u Prištini (CIK) ispred Srpske liste, izjavio je da je odluka Vrhovnog suda u Prištini da ne prizna glasove iz Srbije na poslednjim parlamentarnim izborima politička, a ne pravna. On je za „Jedinstvo“ rekao da je sud za glasove iz Srbije dao obrazloženje da su oni stigli mimo poštanskih procedura, kao i da je takva odluka doneta na osnovu javne izjave člana CIK-a iz LDK i posmatrača iz koalicije NISMA.

Nisam primetio da su vaši dragi dojučerašnji koalicioni partneri dali takve “javne izjave” (jer ipak ste bili na “ono”) ali nisu ih davali ni kada ste džakovima uneli 8.000 glasačkih listića za sebe 2014. godine i nezasluženo dobili pravo da se iživljavate nad sopstvenim narodom do dana današnjeg.

Dosadašnjih 35 poglavlja grupisaće se u sedam paketa, tako da će se članstvo sticati postepeno, u sedam faza. „Pariz predlaže da u prvu grupu uđu poglavlja 23 i 24 koja se odnose na vladavinu prava i njih treba ispunjavati tokom čitavog procesa, dok sa druge strane, Poglavlje 35 o Kosovu i Metohiji ulazi tek u poslednju – sedmu grupu“, prenele su Večernje Novosti. U grupi dva bila bi poglavlja o obrazovanju, kulturi, sportu, transportu, a u trećoj dosadašnja poglavlja o zapošljavanju, zdravstvu i zaštiti potrošača. U četvrtoj grupi su ekonomski i finansijski poslovi, u petom unutrašnje tržište, a faza šest obuhvata spoljne poslove kada ćemo, kako piše list, morati da uskladimo, na primer, odnose sa Rusijom. Na kraju u fazi sedam ostala bi poglavlja 33, 34 i 35, objavile su Novosti.

Oni koji se bave poglavljem 35 su se obradovali i odmah seli da pišu projekte i stvaraju preduslove za svoj lagodan život narednih decenija, tuđim parama. Svesni su, koristoljubivi, a obrazovani dovoljno da znaju da su neophodni na kraju. Srećom, kako oni razmišljaju, kraj je daleko, tek u fazi 7… Koliko će se tu prazne slame namlatiti, braco moj.

Građani su burno reagovali na društvenim mrežama, tražeći ostavku ministra Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića. „E, ovde održavamo skupštinu opštinskog odbora Pantelej u Nišu“, kaže lider Srpske desnice, Miša Vacić na Instagram storiju. Dok prilazi zgradi, kamera nekoliko puta prikazuje veliki natpis „policija“, a onda i manji na kojem piše „policijska stanica Pantelej“. Međutim, Vacić, MUP i opština Pantelej su to brzo negirali, ističući da je reč o zgradi mesne kancelarije, a da policija tu samo iznajmljuje prostorije. Direkcija policije saopštila je da su apsolutno netačni navodi pojedinih opozicionih političara da se skup „Srpske desnice“ održao u prostorijama Policijske ispostave Pantelej u Nišu.

To je policijska ispostava u iznajmljenim prostorijama a to je isto. Svejedno, zbog toga mora da odgovara taj koji je takvu zloupotrebu institucije narodne policije dopustio a ova bitanga zbog prevare i zloupotrebe mora biti uhapšena.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.