Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Portparol kosovske Centralne izborne komisije, Valjmir Eljezi rekao je da CIK još uvek nije doneo odluku o prebrojavanju 1.472 biračkih mesta, kako je ranije naložio Izborni panel za žalbe i predstavke i naglasio da se čeka i odluka kosovskog Vrhovnog suda. S druge strane, predsednica CIK, Valjdete Daka rekla je na jučerašnjem sastanku da je Centralna izborna komisija spremna da ispoštuje odluku IPŽP i da prebroji ponovo oko 1.500 biračkih mesta.

Skoro 10 godina broje i još nisu naučili. Stalno prebrojavaju, ponovo broje, čekaju prigovore, pa opet broje, pa poništavaju, pa broje, pa svi na njih čekaju sa neizvesnošću, a oni saopštavaju preliminarno, pa žalbe Panelu za žalbe, pa samo još da provere, pa Vrhovni sud, pa… E, to… Još samo pola biračkih mesta ponovo… Ko je to toliko bezobrazan da plaća te prevarante?

Tri kanadidata Samoopredeljenja i jedan iz Demokratskog saveza Kosova žalili su se Vrhovnom sudu, zbog odluke IPŽP-a da poništi glasove iz Srbije.

Pa šta se žalite vi iz Srpske liste i iz te Kancelarije i vaš vam predsednik te vaše Kancelarije i vrhovni vam komandant? Pa vidite da se Aljbin Kurti bori za vaše glasove iz Srbije? On navija da vi imate što više, a vi se žalite. 

Potpredsednik Srpske liste, Igor Simić rekao je da bi prema Ustavu Kosova, Srpska lista trebalo da bude deo vlade.

Nemojte da se plašite. Jasno je da ćete biti deo vlade sa jednim ministarskim mestom, ali ćete biti kontrolisani i nećete imati odrešene ruke da nosite i šakom i kapom, kao do sada. To je jedina razlika… A, to vam je?… Nećete tako?… E onda se zamrznite i uživajte samo u enormnim platama. 

Pomoćnik generalnog sekretara NATO, Tačan Ildem izjavio je danas u Beogradu da vazdušni udari 1999. godine nisu bili upereni protiv srpskog naroda, već im je cilj bio zaštita civila u regionu.

Bombardovanje jednog naroda kao strategija zaštite civila? Kakva drskost? Izreći takvu glupost usred prestonice tog istog naroda. Izreći to bez ustezanja pred nasmešenim zvaničnicima, koje je taj isti naivni narod izabrao da se za njegovu čast bore, i još ih trpi u besčasti njihovoj.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.