Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić, koji već nekoliko dana boravi u Vašingtonu, gde se sastao sa predstavnicima Stejt departmenta, kongresmenima i predstavnikom Saveta za nacionalnu bezbednost za Evropu, ocenio da je sada sav fokus američke administracije na višem nivou kada je o nastavku dijaloga Beograda i Prištine reč.

U prevodu treba da dovrše posao, prodaje srpske teritorije i izdaje naroda, za koji posao su odabrani. Siguran sam da je potpitanje bilo “A gde ćemo mi posle?” , i siguran sam da je odgovor bio sleganje ramenima. Ali njima je lepo i idu dalje.

Revizionizam Aljbina Kurtija u odnosu na postignute sporazume, zajedno s njegovim protivljenjem kompromisu koji bi otvorio vrata budućnosti za Srbe i Albance, sahranjuju šanse za normalizaciju odnosa, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Vjosa Osmani, poput Aljbina Kurtija, samo traži izgovore kako bi izbegla suštinsko rešavanje problema između Beograda i Prištine, ocenio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Vjosa Osmani i Aljbin Kurti nisu bili direktno umešani u ratne zločine protiv Srba i to im je koliko toliko olakšavajuća okolnost, a vi ste bili u koaliciji sa onima koji to jesu. Vama oproštaja neće biti kao ni vašim dosadašnjim koalicionim partnerima.

Politika proširenja EU usko je povezana sa dijalogom Kosova i Srbije i ukoliko se ona pooštri, to bi moglo dovesti do neuspeha pregovora izmedu Prištine i Beograda i povratka „opasne ideje” razmene teritorija, rekao je danas nemački analitičar Bodo Veber za Gazetu Ekspres, a preneo je portal Kosovo online. Opasni sporazum o razmeni teritorija koji bi mogao da gurne Kosovo, Srbiju i zapadni Balkan ka destruktivnoj dinamici etničkog čišćenja”, upozorava Veber, koji se zato nada da „poslednji sastanak Saveta Evropske unije nije bio konačna smrt politike proširenja.

Glavna tri predizborna obećanja Vučića 2012-te su bila: Ući ćemo u EU, borićemo se protiv korupcije i sačuvaćemo Kosovo u sastavu Srbije. Sada nas ubeđuje da su sve druge opcije bolje od EU, kao Evro Azijska unija ili neka Kineska varijanta, sada je Srbija umesto države sa državnom mafijom postala mafijaška država i sada Kosovo odavno nije naše. E pa neće moći.

Jednokratnu pomoć od po 5.000 dinara svi penzioneri dobiće 4. novembra, potvrđeno je RTS-u. Izmene zakona kojima se uvodi „švajcarska formula“ za rast penzija, stigle su u Skupštinu Srbije, a uskoro će se znati i tačan iznos povišice.

Svi će uzeti po 5000. I svi će glasati za ove koji su ih time ponizili, na sledećim izborima. Zašto? Nemaju objašnjenje. Kao, tako je to. Ovaj Srbin više voli da bude važan jer može unuku da da 1000, pre nego da unuk ima 5000 pa njemu da da 1000. Jade srpski… Tugo od naroda.
Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.