Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora neće biti potvđeni pre početka novembra, izjavio je portparol kosovske Centralne izborne komisije, Valjmir Eljezi. U CIK-u veruju da će potvrđivanje rezultata biti u skladu sa vremenskim okvirom.

Aj sada lepo priznajte da ovo vaše nisu bili izbori nego zezancija, pa lepo priznajte da vas zbog zloupotreba i politički osmišljenih procedura, uz podršku belosvetskih hohštaplera, lepo pohapse pa kada izađete iz zatvora uživate u finansijskim blagodetima koje ste sada izdejstvovali. Naravno, bez alergija i infekcija.

Budući kosovski premijer, Aljbin Kurti, osudio je odluku EU da zaustavi dalje širenje u pravcu Balkana, prenosi Gardijan. On je u vezi sa francuskim blokiranjem Severne Makedonije i Albanije u započinjanju pristupnih pregovora, rekao da bi to moglo da ima posledice i po Kosovo. Kurti smatra da takav razvoj situacije šteti šansama Кosova da postigne sporazum sa Srbijom, “koja odbija da ga prizna kao nezavisnog od kraja rata 1998-99”, a sada će Beograd imati manje podsticaja da deluje bez realne perspektive za članstvo u EU, objašnjava Kurti.

Kome bre ti pričaš o manjim šansama za pristupanje Srbije EU? A naša Angela, dobro malo otanjila, a naš Makron, pa lepo nam čovek sve rekao, a naš Džonson, dobro nije on, a naš Orban, dobro nije ni on, eee a naš Erdogan, dobro on nema veze, i šta hoćete sad, pa je li nam predsednik sve lepo rekao 2012. Ćutite tu i uživajte u tome što nam je sve tako lepo obećano. 

Srpska lista će imati mesto u vladi po Ustavu Kosova, ali neće biti deo vladajuće koalicije Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja, izjavio je za Gazeta Express član predsedništva LDK, Haki Rugova.

Ali zato imaju skupe automobile, firmirana odela, nekretnine koje više ni ne znaju gde su im sve, gel u kosi, ako je imaju, jahte ili jahte svojih gurua, plantaže… I glave koje im služe samo zato da bi bili celi.

Pet osoba je poginulo u najnovijim neredima demonstranata u Čileu, javlja „BBC“. Predsednik Čilea, Sebastijan Pinjera, navodi da je ta zemlja „u ratu“. Predsednik Sebastijan Pinjera je istakao je da je zemlja u ratu i doneo odluku o uvođenju policijskog časa u većim gradovima nakon trodnevnih nereda i pljački… Prema navodima vlasti, uhapšeno je ukupno 1.462 osobe, 644 u Santjagu i 848 u ostatku zemlje. Nakon tri dana nasilja, centar Santjaga, kao i centri drugih velikih gradova, poput Valparaisa i Konsepsiona, izgleda opustošeno.

Mislio sam da mi nije jasno zašto ljudi koji su na vlasti po svaku cenu brane tu svoju vlast. Zašto, mislio sam, jednostavno ne kažu: ‘Pa dobro, nekim ljudima se ne sviđa što sam ja tu, a možda i ne radim dobro. Ok, ja idem a izaberite nekog drugog’. Zašto uvek mora da gine neko drugi da bi on ostao… Sada mi je jasno. E pa vidite, nije to samo zbog njega. To je zbog svih ostalih koji sisaju krv narodu, koji su se kao bršljen na narodnu nesreću i trud zalepili i kojima je lepo. I ima ih previše: birokrata, lopova, neradnika, neznalica, skorojevića, tatinih sinova, komunjara, bildera bez mozga, lenjivaca, bitangi, prevaranata, lopova, Vesića, lažova, profitera, siledžija… A u našem slučaju i Njega. Verujte to je najnoviji model… Toga što ne valja.  Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.