Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Saopštenje Srpske liste

Srpski narod na Kosovu i Metohiji i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, te ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnostima uvek i na svakom koraku, a u cilju zaštite prava i interesa srpskog naroda.

Srpska lista zahteva od Evropske unije, SAD, UNMIK, KFOR, Kvinte, ali i svih ostalih međunarodnih aktera da najhitnije i najoštrije osude najave Aljbina Kurtija kojima najavljuje protivpravno i nasilno otimanje Trepče i ujedinjenje Severne i Južne Mitrovice čime se najdirektnije prizivaju ratni sukobi sa nesagledivim posledicama po mir na Kosovu i Metohiji, ali i celom zapadnom Balkanu.

Namera da se silom realizuju velikoalbanske ideje kojima Kurti teži je nesumnjivo u moru protivzakonitih inicijativa i predloga Aljbina Kurtija najgora, i ukoliko se međunarodna zajednica na njih ogluši danas, možda će za pozive na mir za par nedelja biti kasno.

Potrebno je da sve međunarodne misije na Kosmetu preuzmu preventivne mere kojima bi poslali jasne poruke da ugrožavanje opstanka srpskog naroda ne sme biti ugroženo usled bolesnih ambicija velikoalbanskih promotera. Predugo traje ćutanje međunarodnih predstavnika na seriju zapaljivih izjava iz Prištine, a koje izazivaju zabrinutost kod svih građana, posebno Srba na Kosovu i Metohiji.

Idemo redom, rečenicu po rečenicu, pasus po pasus…

Srpski narod na i sa Kosova i Metohije nije, i nikada neće biti što i Srpska lista. A boriće se protiv prizivanja sukoba, kao i sukoba, od strane ekstrema iz Prištine i ludila prizivanja istog, kao i realizacije, od strane posrnulog režima iz Beograda koji traži spas i sreću u našoj nesreći preko slepo poslušničke ispostave – „Srpske“ liste. Srbi na Kosovu i Metohiji koje „Srpska“ lista naziva građanima će pružiti otpor aktivnostima sa obe strane, ali nikako u korak sa takozvanom „Srpskom“ listom koja pokušava da nas vodi ili u nazad ili u propast.

Srbi su pratili reakciju iste „Srpske“ liste pri otimanju Trepče i nisu primetili nikakvu promenu kada se desila jer je urađena uz saglasnost „Srpske“ liste, vrlo brzo zaokupljene kao taksama, sa koalicionim partnerima u vladi Kosova…

Vaši prijatelji, partneri i mentori EU, SAD, UNMIK, Kvinta… su vas iskoristili. Vaši zahtevi više nisu ni molbe već vapaji. Vapaji da vas pohapse zbog organizovanog kriminala pre nego što vas narod linčuje, „verbalno“ zbog svega što ste mu učinili…

U nameri da se realizuje velikoalbanska ideja ste do ovih izbora učestvovali kao koalicija i debelo ste za to plaćeni ali vam je problem jedino Kurtijeva protivzakonita inicijativa da vas neće u vladi da uživate u „batal“ parama kao do sada. A vaš poziv na mir „za koji će za par nedelja biti kasno“ je poziv na rat „ne daj Bože“ za koji vas neće imati ni koliko na proslavi poslednjih izbornih rezultata posle izbora a to znači ni 20.

I zaista, jeste potrebno da vas međunarodna misija preventivno izbriše sa liste
povlašćenih zbog ugrožavanja opstanka srpskog naroda jer su velikoalbanske ambicije koordinisane sa onim što vi radite. Izazvati nesreću i egzodus je vaše a zauzimanje ispražnjenog prostora je njihovo i deo je istog scenarija sa obe strane „kompromisne“ granice.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.