Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Brat Ramuša Haradinaja, Daut Haradinaj, rekao je da njegovog brata ne bi pozvao Specijalni sud da je prethodno ukinuo taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH.

Eto vidiš… A ja mislio da ga zvali i saslušali zbog ratnih zločina. Ni pomislio nisam na takse.

Evropska unija šalje svoju posmatračku misiju da prati prevremene parlamentarne izbore na Kosovu zakazane za 6. oktobar, saopštila je evropska spoljnopolitička služba.

Kada nešto samo posmatraš onda te se to ne tiče, to jest, ne tangira te. Imaš od toga distancu i možeš ali ne moraš da vidiš šta se dešava. Možeš da trepneš kada ti naiđe nešto mrsko a možeš i da sve gledaš kroz prste. Pošteno da vam kažem, ja bih se isto ponašao u vašim zemljama ali ne zato što sam ja loš nego zato što ste vi.

Stanari hotela Bristol prekinuli su štrajk glađu nakon razgovora s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Za N1 kažu da im je uključena struja i navode da imaju očekivanja da će nakon ovog razgovora problem njihovog stambenog pitanja biti rešen.Stanari kažu i da se nakon 10 dana štrajka glađu osećaju isrpljeno i da se nadaju da će vratiti svoje živote u normalu koliko-toliko. Ministar finansija Siniša Mali, koji je učestvovao na sastanku, rekao je da su Vučić i on imali „veoma dug razgovor sa stanarima hotela Bristol.

Ovo moralno posrnuće je kraj svih očekivanja i nada, a liči i na dobru režiju. Ko god štrajkuje glađu u ovoj zemlji, po mom mišljenju je pozer od vremena Tomislava Nikolića na stiroporu i u bolničkoj postelji. Zato su izgladneli štrajkači za mene demode i bljutav način da se do nečega dođe sopstvenim poniženjem i ulizičkim metodama.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je, povodom otkrivanja tone i po marihuane na Graničnom prelazu Gradina, da je reč o jednoj od najvećih zaplena koju je srpska policija imala u poslednjih desetak godina.

Ja se uopšte ne bih začudio da jednom saznamo da su ovi hapsili sopstvenu marihuanu. Prvo da prikažu rezultat, drugo da stvore privid da se time lično ne bave i treće da pod zaštitom institucije policije tovar prenesu dalje do sigurne lokacije ili konačnog tržišta.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.