Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Dogovor Beograda i Prištine podrazumeva da i jedna i druga strana podjednako izgube, da bi obe strane podjednako dobile, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem.

Aaaa… znači da jedna strana dobije sve, a druga da ne izgubi sve, da jedna ne izgubi, a druga da ne dobije, da jedna dobije, druga da ne dobije, a druga da izgubi, a prva da ne dobije… Pa što odmah ne kažeš, nego se tvoj Markić jutros, u pokušaju deklamovanja ove tvoje genijalne misli na TV Pink, zavezao u čvor i izbečio oči.

Portparol Kosovske policije Bajram Krasnići potvrdio je da je u toku operacija kosovske policije u nekim delovima Kosova, prenosi RTK pozivajući se na Gazetu Express. Krasnići nije rekao u kojim gradovima se odvija policijska akcija, ali je rekao da je slična operaciji koja je pre nekoliko meseci izvedena u nekim delovima Kosova, uključujući i sever Kosova zbog šverca.

Nisam čuo sirene. Znači nije kod nas.

Što se pre razgraničimo, pre će Srbija moći da se posveti sebi i Srbima izvan svojih granica, ocenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin objašnjavajući svoju ideju o hitnom razgraničenju sa Albancima. „Velike sile nisu zagovornice razgraničenja, one hoće jedinstveno, celovito i nedeljivo Kosovo“, objasnio je Vulin za Večernje novosti.

Oni hoće razgraničenje isto kao i ti i tvoj šef jer ste im obećali da bi ste se vlasti dočepali. Razlika između vas i njih je samo u tome što oni hoće razgraničenje između uže Srbije i nezavisnog Kosova po sadašnjim administrativnim linijama, a vas dvojica to isto, ali između Srbije za metar kvadratni veće i nezavisnog Kosova za taj kvadratni metar manjeg nego sada. Meni je to isto. Odnosno vi ste isti.

Izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je da nije očekivao, kada je počeo da se bavi aktivizmom, da će za istim stolom sedeti sa liderima svih stranaka i naveo da će uspeh dijaloga na FPN-u biti kada se budu videle konkretne promene na terenu.

Sa svima onima sa iste strane pregovaračkog stola.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.