Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Povratnicu iz Sirije, Meritu Aljiu (Merita Aliu), prištinski sud proglasio je krivom za organizovanje i učestvovanje u terorističkim grupama. Ona je osuđena na dve i po godine zatvora uslovno.

Nešto me ova presuda podseti na Ukor nastavničkog veća u školi. Imao sam ih sijaset i uopšte se nisam popravio. Takav sam kakav sam bio i pre svakog. Ali, možda je to tako zato što sam ja nepopravljiv slučaj? Ova je nešto drugo.

„Institucije Kosova neće dozvoliti predstavnicima nijedne druge države da dolaze i učestvuju u predizbornoj kampanji u zemlji“, potvrdili su kosovski zvaničnici. Savetnik odlazećeg ministra inostranih poslova Bedžeta Pacolija, Jetljir Ziberaj je izjavio da prištinske institucije „neće dati dozvolu za ulazak na Kosovo nijednom predstavniku druge zemlje, koji bi posetu iskoristio za predizbornu kampanju“. Prema Ziberaju, ovo pogotovo važi za zvaničnike iz Srbije.

E u inat ćemo da glasamo za Srpsku listu. A ne zato što moramo.

Ekstremna oluja opasna po život, jedna od najjačih na Atlantiku ikad, ubila je najmanje petoro ljudi na bahamskim ostrvima Abako. Pod vodom su čitava naselja, uništeno je više od 13.000 domova, a ogromna šteta pričinjena je putevima i elektromreži. Talasi su bili viši od sedam metara, vetar jači od 300 kilometara na sat. Mnogi su bez struje, u skloništima po školama i crkvama. Kasnije danas, očekuje se udar na američku jugoistočnu obalu, pa je u toku evakuacija više od milion ljudi, stanovnika Floride, Severne Karoline i Džordžije.

Za sada, taj bezobrazluk i oholost koju ispoljavaju „moćni“ u ponašanju prema Bogu i prirodi pogađa samo nedužne. Neće proći mnogo vremena, a doći će i oni na red. Pravo da vam kažem, jedva čekam da dočekamo to vreme pa neka ga onda zlog i po nas. Samo da ga dočekamo pre njih.

Proteklu nedelju obeležila je još jedna saobraćajna nesreća na pružnom prelazu u blizini Valjeva. To je ujedno i šesnaesta samo od početka ove godine. Nenad Stanisavljević iz Železnica Srbije kaže za RTS da je u 99 odsto slučajeva krivica vozača drumskog vozila zbog nepoštovanja saobraćajne signalizacije. Nenad Stanisavljević rekao da najveći broj nesreća na pružnim prelazima dolazi zbog toga što vozači drumskih vozila ne voze po propisima saobraćajne drumske signalizacije.

Da si ti posle prve nesreće ove godine zaglavio u zatvoru, a tvoja ogletovana ministarka spoznala „surovost“ ostajanja bez funkcije, saobraćajna signalizacija bi bila postavljena po prioritetu u pola Srbije gde je sada nema, pa bi vozači drumskih vozila imali šta da poštuju.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.