Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Srpska lista bi trebalo da učestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM i da na njima pobedi i bori se za srpske interese, rekao je predsednik Srbije. Kazao je i da će sačekati izveštaj Kancelarije za KiM, kao i da čuje šta ljudi iz Srpske liste misle, pa da se sve sagleda, ali da je njegovo mišljenje da na izborima treba da učestvuju. Prema njegovim rečima, oni će imati moćne protivnike i u albanskim i u delu srpskih medija, koji će forsirati one koji hoće da razore interese srpskog naroda, ali i da je uveren u zrelost srpskog naroda.

Ja stvarno ne poznajem te “razarače interesa srpskog naroda” koje ovaj tamo negde vidi, osim ako to nisu ovi što izlaze na izbore a on ih ne kontroliše, a koji smatraju da je njegova politika propasnička i da je Srpska lista štetočinska organizacija za bogaćenje pojedinaca na štetu naroda. Ja se sa njima slažem.

Srbi u južnoj srpskoj pokrajini trebalo bi da nastupe složno i jedinstveno, okupe se oko Srpske liste i izađu na predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji, navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

Uopšte nemam nameru da se okupljam oko takvih neznalica, koristoljubaca, poslušnika i uopšte političkog polusveta, kako kaže jedan moj prijatelj. A Srbi će nažalost za njih da glasaju, ne složno i jedinstveno već prisilno pod pretnjama i ucenama.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije stupiće u štrajk na početku nove školske godine, 2. septembra, najavila je predsednica tog sindikata Jasna Janković i objasnila da će časovi biti skraćeni na 30 minuta, a biće i organizovani protesti širom Srbije.

Voleo bih da se jednom pojavi bar jedan pravi sindikat. I recimo, jedan pravi lider na njegovom čelu iskreno posvećen realnim problemima zaposlenih u ovoj zemlji a ne svojoj koristi koju ovi sadašnji ostvaruju baveći se proforme “radničkim” pitanjima strogo kontrolisani od vlasti.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.