Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsedavajući kosovske skupštine Kadri Veselji obratio se danas muslimanskim vernicima i predstavnicima Islamske zajednice Kosova, obećavši im izgradnju džamije na ibarskom mostu, piše Gazeta Express.

Kada političar i to tog tipa u pred-predizbornoj kampanji obećava tako nešto, svako razuman zna da obećanje ima za cilj samo ulizivanje biračima i da u tome nema iskrene želje. Međutim, pošto razum nalaže pristojnost onda to što zna, razumno-pristojni, oćuti i tako otvori prostor manipulantima da se dočepaju glasova naivnih, a time vlasti kao jedinog cilja… Inače  Ibarska džamija je postojala i treba da postoji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da obezbeđenje koje je „branilo upad u zgradu Predsedništva“ nije privatno, već da je reč o pripadnicima vojske. Prema njegovim rečima, to je za nauk svima. „Oni koji šalju decu na proteste moraju da preuzmu odgovornost. Da su preskakali ogradu u Beloj kući, treba da znaju da bi bili izrešetani. Koristim priliku da pozovem pripadnike vojne policije i specijalnih jedinica da ne poštuju striktno zakon, da im dozvole sve” rekao je Vučić.

Laki je nervozan. Ne uspeva da sakrije šta mu sve pada na pamet u grču da po svaku cenu sačuva vlast. Za njega je ovo borba na život i smrt. I nije on najveći problem. Najveći problem je sav ljudski šljam koji je oko sebe okupio. Sve bitange, neznalice, snagatori, siledžije, lopovi, propalice, prevaranti, budale, lajavci, huligani i mnogi drugi će u odsudnom trenutku biti spremni da životima nas drugih zaštite njegov i time svoju sadašnju nezasluženu poziciju uživaoca u lakom životu na leđima naroda.

Jedinstveni informacioni sistem prosvete je najveća reforma srpskog obrazovnog sistema decenijama unazad, kaže predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja za Tanjug objašnjava kako će sistem funkcionisati i koliku korist će od JISP-a imati privreda, građani i državni aparat.“ Taj sistem će nama omogućiti da po prvi put u Srbiji imamo tačan pregled koliko imamo učenika, u koje škole idu, nakon osnovnih škola u koje škole se upisuju, da li u gimnazije, srednje tehničke škole, šta rade nakon toga, da li upisuju fakultete ili idu na tržište rada, koliko brzo su se zaposlili, gde su se zaposlili, za koju prosečnu platu, tako da ćemo imati praktično na jednom mestu celu sliku našeg obrazovnog sistema i naše privrede“, navodi Brnabićeva.

To uopšte nije reforma obrazovnog sistema. Statistika i evidencija lošeg stanja o broju nezaposlenih, broju onih koji odlaze iz zemlje za poslom i najnižim platama u regionu, ma koliko kompjuterizovana, uopšte neće unaprediti privredu i doprineti razvoju društva. Ova kozmetika pre svega služi za bogaćenje monopoliste u IT sektoru a svi znamo ko je. Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.