Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Po međunarodnoj poternici koju su izdale pravosudne vlasti Srbije, italijanski organi uhapsili su pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova, Ejupa Hodžu, koji u Italiji sa porodicom živi poslednjih 15 godina, prenose prištinski mediji. Hodža je nakon saslušanja oslobođen, izveštavaju prištinski mediji. Vest o njegovom oslobađanju potvrdio je i rođak Ejupa Hodže. Prištinski mediji podsećaju da je po istom postupku u Skoplju uhapšen Tomor Morina iz Đakovice, takođe pripadnik bivše OVK, te da se očekuje njegovo oslobađanje.

Posle svega, samo je politička kozmetika objašnjenje zašto se Priština tako žestoko bori za članstvo u INTERPOL-u i zašto je Beograd tako uporan da to spreči kada se iz priloženog vidi da to članstvo i nema neku svrhu. Sumnjivi se i dalje slobodno šetaju po svetu iako ih “uvažena” članica potražuje.

Specijalno tužilaštvo u Hagu je do sada pozvalo na saslušanje kao svedoke i osumnjičene oko 100 bivših pripadnika tzv OVK, a prema rečima jednog od bivših pripadnika Hisnija Gucatija, prve optužnice mogle bi da budu objavljene u septembru i oktobru ove godine, piše Zeri.

Sada se logičari pitaju da li će ležati onih 90 i za onih 10 ili i onih 10 lično. A iskusni znaju da će radi reda samo nekih nebitnih nekoliko to odraditi za sve.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je jutros da ne isključuje mogućnost incidenata na Kosovu i Metohiji, ali da neće biti realizovanja plana „b13“, o kojem pišu mediji, jer Srbija neće dozvoliti pogrom ili ubijanje Srba. Povodom navoda obaveštajnih službi da Tačijeva terorističko kriminalana grupa „b13“ sprema krvavu jesen i napade na severni deo Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka, Vučić je na TV Prva rekao da on nema dokaze za tako nešto. Predsednik Srbije rekao je danas da nerešeno kosovsko pitanje Srbiju mnogo košta i da bismo, da to pitanje ne postoji, imali direktne strane investicije u visini od pet milijardi evra, ali da se ne postavlja pitanje da li smo spremni na tu cenu.

Kada njemu iz sveta pokažu šargarepu on zna da je to njegova vlast, a kada mu pokažu štap, jasno mu je da je to njegov pad sa vlasti. Zato on mora nama uz štap  – što je pogrom Srba na Severu Kosova, koji je sam izmislio, da nacrta i šargarepu u obliku silnih milijardi evra, koje mu je neko pomogao da izmisli. Biće još puno šargarepa ali ih ti sigurno dočekati nećeš jer su se tvom iživljavanju i tvojoj sekti nakezile ona “prljava” motka i ona “čelična” četka.

Predsednik ističe da je interesantno kako su za „1 od 5 miliona“ dobri Haradinaj i Tači, a ne valjaju „ovde u Srbiji Vučićevi“, pa će tamo sa elanom da izađu na izbore, a ovde je, kaže, valjda manja demokratija nego u Prištini.

Ne, ne predsedniče, grešiš. I tamo u Prištini su tvoji. U tome je problem. Otkidanje tog repa, tvoje nakaradne vlasti, možda se može desiti i na način izbora ali se zmija mora dotući u glavu, a to je bojkot u Srbiji.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.