Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentar dana Komentariše: Nenad Radosavljević

Piše: Nenad Radosavljević

Trajan Trajković i Boban Dajić su dvojica osumnjičenih za špijunažu, koje je privela Kosovska policija na prelazu Bela zemlja. Oni su maskirani putovali vozilom marke Ford, a proveravani i privedeni su nakon dojave da se radi o špijunima. Trajan Trajković je direktor osnovne škole u Vitini, a Boban Dajić direktor Tehničke škole u Vrbovcu u Klokotu, piše Gazeta Metro.

Nekako mi nikada nije bilo jasno šta to neko može da špijunira i kako to radi. Ne ono iz filmova, nego stvarno u ovim našim običnim životima na Balkanu. I nikada nisam sreo nekog da mi ponudi da nešto odšpijuniram i ne znam šta bi to moglo da bude. I sretao sam bitange, pokvarenjake i svakakve još ali špijune nikada. Mora da se dobro maskiraju.

Odlazeća šefica misije EULEX-a na Kosovu, Aleksandra Papadopulou, izrazila je u Prištini zadovoljstvo saradnjom misije sa institucijama Kosova. Posebno je zadovoljna saradnjom u oblasti pravde i istakla je da će misija nastaviti saradnju o pitanjima od interesa za Kosovo. Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Haradinaj je ocenio da su uspesi EULEX-a i Kosova zajednički i da su doprinos izgradnji poverenja građana u kosovske institucije.

Pitam se da li iko ko je upućen može da se složi sa ovo dvoje – “vojvotkinjom i serdarom” o njihovom obostranom napretku i uspehu koji jedino oni jedno drugom mogu da hvale.

Prva serija komponenti ruskog PVO sistema S-400 isporučena je vazduhoplovnoj bazi nedaleko od Ankare, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane. Gardijan ocenjuje da bi SAD zbog toga mogle da uvedu sankcije Ankari, svojoj saveznici u NATO-u. SAD se protive i pokušavaju da spreče Ankaru u njenoj nameri da kupi ruski raketni sistem, za koji kažu da nije kompatibilan sa naoružanjem NATO-a. Vašington je ranije zapretio Ankari da će je isključiti iz programa F-35 ako taj sistem kupi od Rusije.

Ništa partnerstvo, ništa savezništvo… Ima da pojedu sankcije… Lova je ipak lova.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je da veruje u institucije Srbije, pa zbog toga ministra unutrašnjih poslova, Nebojšu Stefanovića, nije ni pitala bilo šta u vezi sa osporavanjem njegove fakultetske diplome. Ona je dodala da od Stefanovića nije dobila uveravanja o njegovoj fakultetskoj diplomi, ali da ih nije ni tražila. Premijerka je rekla da odbija da „pada na političke spinove“ i da govori o nečemu što se dogodilo pre 15 godina samo zato što, kako je ocenila, neko hoće da skrene pažnju sa drugih važnih stvari.

I kako sada komentarisati izjavu o problematičnom stanju u društvu kao posledici falsifikovanja, korupcije, prevare i svekolikog degradiranja morala i razgradnje države jer krivično delo falsifikovanja diploma zastareva a fantomska diploma postaje legalna. Nikako, jer izjavu daje takođe nešto problematično, nelegitimno i takođe fantomski donešeno i postavljeno.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.