Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Ðurić, sastao se danas sa ambasadorom Turske, Tanžuom Bilgičem, i tom prilikom ga upoznao sa problemima u snabdevanju srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji osnovnim životnim namirnicama nakon odluke Prištine da uvede takse od sto odsto na proizvode iz centralne Srbije.

Kako je to pametno smišljeno da se Srbija bavi Kosovom i Metohijom putem Kancelarije. I pokvareno istovremeno. Prosto, možeš kancelariju da pomeraš i tamo i ovamo a da to čime se bavi i dalje postoji u imenu bez obzira da li postoji smisao bavljenja. Dok god jedan jedini, i poslednji od nas na zgarištu bude opstao, Marko Đurić za posao ne mora da brine.

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, izjavio je da je zabrana ulaska na KiM u posetu KBC Kosovska Mitrovica još jedan dokaz da je kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, „lažov“ i da je još jednom pokazano kršenje svih sporazuma.

Tačno kao da gledam ’90-te kada je sa “mamom” mu sa cvetom u kosi i mužem joj napravio problem iz koga nikada nećemo izaći. I ponovo isti on.

Nacionalni dan nauke obeležen je danas skupom “Nauka u parlamentu”, a predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković, kaže da ulaganje u nauku predstavlja najsigurniji i najefikasniji način investiranja u našu budućnost.

Zamalo pa kao u kupovinu glasova.

Dolazak francuskog predsednika, Emanuela Makrona, u Beograd osvetlio je i činjenicu da, mimo, izuzetno važnog, oživljavanja političkog dijaloga, Srbija i Francuska poslednjih godina osnažuju ekonomske veze, te da robna razmena dve zemlje od 2013. raste po godišnjoj stopi većoj od sedam odsto.

Na dnevnom redu razgovora će biti i razmena iskustava kako se odbraniti od “žutih prsluka” i “protestnih šetnji”. Kako opstati na vlasti jedino je što tu dvojicu povezuje.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.