Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Početkom prošle nedelje, sve prodavnice, apoteke i drugi uslužni objekti bili su zatvoreni zbog „nestašice robe iz Srbije“ koja je nastupila usled takse na uvoz robe iz Srbije i BiH. Ipak, u sredu ujutru na Sever je „puštena“ roba iz Srbije i od tada su prodavnice bolje snabdevene. Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare saopštio da je Srbija poslednjih dana uspela da Sever „snabde robom široke potrošnje“ te da je zato stanje na Severu Kosova „za nijansu lakše nego pre četiri dana što se robe tiče“. „To su Vučićeve političke izjave“, kratko je prokomentarisao portparol Carine Kosova, Adriatik Staviljeci, negiravši Vučićeve navode.

E aj’ sada da objasni kako robe nije bilo pa je sada ima. Kako su i kada to prištinske vlasti blokirale ulazak prehrambenih artikala alternativnim putevima pa sada odblokirale? I zašto to snabdevanje robom nije čarobnjak Vučić obavio – da do zatvaranja prodavnica i blokade života ne dođe prošle nedelje, nego tek posle toga? U stvari ne treba da objašnjava jer znam. Niko nikada nije ni blokirao transport robe za sever alternativnim putevima. Prodavnice je on zatvorio da bi pokazao da je svemoguć, a sada kada ih je otvorio – da je milostiv, jer narodu daje ono što tom narodu niko i ne brani. Uzgred će svojim “pulenima” da pokloni monopol snabdevanja da bi se još više obogatili i oni i on a da zatvori sve one koji su od toga godinama živeli… On je i život i smrt. Za one njegove ovo prvo a za sve ostale ovo drugo.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je za RTS da bi postizanje dogovora sa Albancima bila važna tekovina za budućnost građana. Ipak, ukazuje da se ne može postići dogovor sa nekime ko kaže „morate da nas priznate u okviru ovih granica“. „Uvek sam govorio da je to pitanje za Srbe i Albance, da su nas ostavili na miru možda bismo se i dogovorili“, rekao je Vučić. Vučić je rekao da je „Kosovo važna teritorija i da je najvažniji onaj deo teritorije na kome žive Srbi”.

Meni je jednako važan i onaj deo gde su Srbi živeli do 1999. kada su proterani a i jednako drag sav ostali deo teritorije jer su i Kosova i Metohija moji, za razliku od tebe.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Кraljevu, u saradnji sa Poreskom policijom iz Кraljeva, zaplenili su 5.470 paklica cigareta različitih marki prilikom kontrole putničkog vozila kojim je upravljalo jedno lice iz Kosovske Mitrovice, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Policija je juče, u mestu Varevo kod Raške, prilikom kontrole putničkog vozila „Tojota“ novosadskih registracija, u prtljažnom delu vozila pronašla cigarete strane proizvodnje, bez akciznih markica i odgovarajuće dokumentacije.

E pa majstore to više ne ide tako. Sada se tačno zna ko može, ko sme i koga policajci samo pozdrave kada prođe a kontigenti su već podeljeni. Zakasnio si. Robin Hud je zaveo red.

Savez za Srbiju je podneo krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova, Nebojše Stefanovića, zbog falsifikovanja dokumenata o završenom fakultetskom obrazovanju i odgovornih sa Megatrend fakulteta. Savez optužuje ministra Stefanovića da je zahtevom beogradskom fakultetu Megatrend za nostrifikaciju diplome koju je navodno stekao u Velikoj Britaniji u školi koja, kažu, ne postoji, učinio krivično delo falsifikovanja. „Stefanović se pre 15 godina obratio sa zahtevom Megatrendu da mu nostrifikuje diplomu koju je navodno stekao po obrazovnom sistemu Velike Britanije na školi koja se zove ‘Megatrend International Expert consortium limited“. Ta firma u Engleskoj nikada nije bila registovana za obrazovanje“, kazao je Đilas.

Da li očekujete da će vaše optužbe dočekati epilog pred istražnim i sudskim organima, bilo je pitanje novinara na konferenciji za medije. Odgovor je bio vrlo jasan – da ne znaju da li će se to desiti, ali kada bude smenjena ova vlast potpuno sigurno hoće. Kao i mnogo šta drugo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.