Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Sastanak u Parizu, na kojem je trebalo da se sastanu najviši predstavnici Srbije i Kosova u prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, je odložen, potvrđeno je u pres službi nemačke Vlade za Dojče vele.

Otišao bračni par, koji dugo nije imao dece, kod neke vračare u našem kraju da im nešto “izbaja” i pomogne. Stavila vračara, kada je shvatila problem, bučuk (drvena posuda), na glavu supruga i udarajući po njemu varjačom šapatom govoraše supruzi: “menjaj muža, menjaj muža…”. Ne znam zašto sam vam ovo ispričao ali mislim da je poučno i da ne šteti a ono što ne šteti može da koristi – Lane Gutović pustolov.

Odlazeći ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet, izjavio je da Vašington nikada nije rekao da podržava sporazum o korekciji granice između Srbije i Kosova, već je, kako kaže, samo izraženo mišljenje da Beogradu i Prištini treba dati prostor za dijalog i dogovor o onome što žele, uz prethodnu privremenu suspenziju taksi.

Baš me interesuje šta je ovaj hteo da kaže sa ovom “privremenom suspenzijom taksi”. Alo, takse nisu normalne, to je glupost, to je prevara i to je kraj. A ako si hteo dobre diplomatske karakteristike iz Prištine morao si za mandata nešto ozbiljno da uradiš pa da stvarno imaš rezultat.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Minsku, odmah po dolasku u dvodnevnu zvaničnu posetu Belorusiji, sa predsednikom Aleksandrom Lukašenkom o bilateralnoj saradnji i svim aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima na domaćoj i međunarodnoj agendi.

Na zatvorenom sastanku Lukašenko mu napisao recept za petmandatno diktatorsko vođenje države i apsolutističko vladanje u periodu od 25 godina. Pa prijatelji su brate za toliko.

U američkoj Filadelfiji došlo je do velike eksplozije u rafineriji. Rafinerija se nalazi u gradu, a u blizini se nalazi jedan sportski kompleks. Veliki plamen i dim vide se kilometrima daleko. Ulice u krugu rafinerije zatvorene su, kao i most Plat. Tresle su se zgrade kad je došlo do eksplozije, javljaju lokalni mediji.

Ponekad sam srećan što sam daleko od te Amerike. A kada se setim gde sam to ja onda baš i nisam.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.