Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Prema preliminarnim informacijama iz policije, iz vozila kompanije „Henderson“, opljačkano je oko 18.000.000 dinara. Čiji je novac u policiji i dalje nisu mogli da potvrde zbog intenzivne istrage koja je u toku. Deo novca je pronađen kao i jedno vozilo za koje se veruje da je korišćeno u pljački. Policiji je takođe poznat i identitet jednog od osumnjičenih. U vozilu je pronađeno jedno vatreno oružje, određena količina novca i vozačka dozvola za koju se pretpostavlja da pripada vlasniku vozila ili vozaču.

Ako je vozač ili vlasnik vozila koji je osumnjičen stvarno iza sebe ostavio vozačku dozvolu, definitivno nije za taj posao.

„Neistina je da Beograd ne sprovodi bilo šta, a jedino je tačno da Priština beži od dijaloga i da je spremna da razgovara isključivo sama sa sobom“, ocenio je zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

Nije duhovito, a uz to što je nepotrebno, postaje previše prosto. I što je najgore, mi razgovaramo sami sa sobom u unutrašnjem dijalogu. Po volji nam predsednika.

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Redžep Hoti tvrdi da podela Kosova nije na dnevnom redu, ali i kada bi bila podrazumevala bi da Kosovo uzme Sandžak i deo juga Srbije. Zato, kaže, ova opcija nije moguća i vlasti u Prištini su je do sada više puta odbacili kao mogućnost. Dodao je da je Kosovo „organizovana institucionalna država, koja ima svoje vojne i policijske snage.“

S tim što vojne snage u jednom od pet regiona nema a policijske u istom regionu ima ali sa njima ne upravlja.

„Pola miliona dolara otvorilo bi vrata Bele kuće i priliku da se, susretom s predsednikom SAD, Srbija izbori za svoje interese kada je reč o Kosovu“, tvrdi Ivica Dačić. On je naglasio da će sutra drugi biti kriv jer je neko došao do Trampa pre nas. „U Americi se zna kako to funkcioniše. To je sistem lobiranja koji je zakonit, legalan, postoje ugovori, oni su javni, objavljuju se na sajtu ministarstva i moramo se time baviti“.

To je samo po dva dolara po članu SPS-a ili 0,68 dolara po članu SNS-a. U vašem slučaju je patriotizam, eto, vrlo jeftin… A niti je to zakonito, niti legalno, niti postoje ugovori, niti su javni… Zato i postoji koferče koje je u tvom slučaju skoro zaboravljeno.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.