Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U različitim delovima grada u Prištini „pojavili” su se natpisi „UNMIK-RUSMIK“. Pre nekoliko dana, Kosovska policija je tokom akcije koja je preduzeta u opštinama na Severu Kosova, uhapsila ruskog državljanina, radnika UNMIK-a.

Verovatno ima onih koji ovo ne uzimaju za ozbiljno, a trebalo bi, i onih koji na eskalaciji ovoga najozbiljnije rade, ali nigde onih koji bi trebalo da ove prve uozbilje i ove druge u namerama spreče.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova, Ekrem Mustafa, rekao je da se istražuje ko je naredio da se puste sirene (za vazdušnu opasnost) na severu, dok je policija sprovodila akciju hapšenja policajaca koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja. To je delo koje država mora da kazni. “Istraga je u toku, policija ne spava” rekao je.

A od sada neće ni onaj što je puštao, ni onaj što mu je to naredio. 

Delegacija političkih predstavnika Srba sa Кosova doputovala je u Berlin gde će u naredna dva dana ​imati više sastanaka sa predstavnicima Vlade i Parlamenta Nemačke, između ostalih sa savetnikom kancelarke Merkel, Lutenbergom, zatim sa specijalnim izaslanikom za jugoistočnu Evropu, Helbahom, kao i sa poslanicima Juratovićem i Sarazinom. Nemačka vlada je pružila detaljne informacije o sastanku koji će se održati u Berlinu 6. juna između nemačke kancelarke, Angele Merkel i premijera Kosova, Ramuša Haradinaja. U saopštenju iz Kancelarija Merkelove navodi se da će razgovarati o odnosima između Nemačke i Kosova, ali i o odnosima Kosova sa Srbijom.

Srbi, spremite šta nemate.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je da je cilj sastanka u Berlinu i Parizu da se stvore uslovi da se obe strane vrate dijalogu uz posredovanje EU koji je već doveo do Briselskog dogovora i pomaka ka sveobuhvatnom dogovoru.

Nikada neću razumeti ova američka zvanja. Pazi ovo, sekretar koji je službenik ima pomoćnike koji imaju svoje zamenike…Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.