Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Maskirani napadači izvršili su prošle noći pljačku na benzinskoj pumpi „Tim petrol“, potvrđeno je za RTV Kim iz Kosovske policije. Nakon što su uzeli manju svotu novca, počinioci su pobegli u nepoznatom pravcu.

Koji je njima veoma dobro poznat.

Predstavnici Srpske liste su u Stejt departmentu sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom razgovarali o odnosu Srba i Albanaca posle najnovijih incidenata na Kosovu. Predstavnici Srpske liste razgovarali su ranije tokom dana i sa pomoćnicom zamenika sekretara odbrane SAD-a Laurom Kuper o poslednjim incidentima na KiM, ali i o stavu te liste oko transformacije KBS-a u Oružane snage Kosova.

Nešto se razmišljam ko je od to dvoje značajniji po poziciji i funkciji. Da li ovaj što je zamenik pomoćnika sekretara ili ova što je pomoćnica zamenika sekretara? Pa sam onda odustao. Nema potrebe da se zamaram.

EU pozdravlja ukupni dosadašnji napredak Srbije u pregovorima o članstvu, ali poziva Beograd da ubrza reforme vladavine prava i jasnije komunicira o svom opredeljenju za evropske integracije u javnoj debati, stoji u nacrtu zaključaka o Srbiji Saveta ministara EU. Savet ohrabruje Srbiju da dodatno popravi poslovnu klimu, nastavi sa rešavanjem javnog duga i strukturnim reformama. EU poziva Srbiju da značajno pojača napore u oblasti vladavine prava i osigura nezavisnost i efikasnost sudstva, uz ocenu da je manjak napretka u oblasti slobode izražavanja „razlog za povećanu zabrinutost“.

Ovi iz Saveta pojma nemaju ko su Dea i Sarapa i njihovi analitičari u jutarnjim seansama. A sve tamo mogu lepo da saznaju, pa i to da smo mi već sve to postigli.

Zemlje Evropske unije odobrile su uvođenje tarifa za američku robu, uključujući viski, džins i motocikle, u znak odmazde zbog nameta koje je predsednik Donald Tramp uveo za uvoz evropskog metala, saznaje AFP. Evropske kontramere usmerene su na 2,8 milijardi evra (3,3 milijarde američkih dolara) američkog uvoza nakon što je Tramp 1. juna odlučio da ispuni svoje obećanje da će uvesti tarife na evropski izvoz čelika i aluminijuma.

A iza ćoška i jedne i druge vrebaju poslovično strpljivi Kinezi. Za aluminijum, čelik, džins i motore im je već završeno. Samo još da viski uzri.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.