Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kampanja za izbor gradonačelnika za četiri opštine na severu Kosova počeće u ponedeljak. Centralna izborna komisija Kosova i organi za sprovođenje reda i zakona izvršili su sve neophodne pripreme za prevremene lokalne izbore na kojima će se glasati za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavica, pišu mediji. ́

Mediji su zaboravili aktivnosti, na severu, organa za disciplinovanje naroda koji su takođe izvršili sve neophodne pripreme da niko ne šmugne kući ili u njivu ili na bolovanje pa da ne glasa. Pa da se ne ispuni obećanje jedinih kandidata na izborima da će narod, u procentu preko 90%, glasati za njih i Aleksandra Vučića a to znači protiv sebe.

U Hrvatskoj je tokom maja i juna planirano održavanje tri međunarodne vojne vežbe, u kojima će učestvovati i pripadnici Vojske Kosova, a prva je počela danas povodom obeležavanja desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO. U vežbi će učestvovati 1.600 pripadnika oružanih snaga Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH, Albanije, Crne Gore, Kosova, SAD, Poljske, Francuske, Velike Britanije, Litvanije, Severne Makedonije, Italije i Nemačke.

Kada politika prestane da bude uverljiva ljudi na vlasti posežu za vojnim vežbama i snagu argumenata zamenjuju prikazivanjem snage oružja. Mi smo eto baš “srećnici” jer se prema nama trenira strogoća eto kroz te njihove tri vežbe i pride onom Alekovom “unutrašnjom vežbom” od juče.

Nenad Popović izjavio je za TV Prva da „ne zna šta je razgraničenje“, ali da zna da je „srpski narod protiv bilo kakve podele Kosova“. Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj rekao da se u Vladi nikada nije razgovaralo o razgraničenju, da pregovore vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da to radi „briljantno“. „Sa albanske strane nemate nikakve sagovornike. Srbija je u Briselskim pregovorima dala sve, a nije ništa dobila i oni su propali“, rekao je Popović. Popović je kazao da Srbija „neće dati ni metar teritorije“, ali da je za kompromis.

Kada neko u pregovorima da sve, a ništa ne dobije to znači da su pregovarači sa druge strane mudriji a da je on budala a ne briljantan. Ali zabludu da je drugačije možete i očekivati od onog koji ne zna šta je razgraničenje ali zna da narod nije za to i da ovaj što mu je ideja propala neće dati ni metar teritorije pošto je za kompromis. Strašno, strašno…Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.