Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Na meti pljačkaša u Gračanici je i pokretna i nepokretna imovina. „To treba da se reši po kratkom postupku. Treba policija da interveniše, mislim da je vreme za to“. „Građani su uznemireni i ima razloga za to. Kada legneš da spavaš razmišljaš da li će neko doći da te opljačka“, rekli su neki od stanovnika. Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković, kaže u izjavi za RTK2, da policija radi sve kako bi se krađe zaustavile i poziva građane da prijave sve sumnjive aktivnosti.

Dotični citirani stanovnik nije mislio da se problem reši intervencijom policije komandire Bratislave. Svi znamo šta to, po kratkom postupku, znači.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da ni u kakvim okolnostima neće dozvoliti da se za rešenje Kosova upotrebi model Južnog Tirola, dvojnog suvereniteta, Republike Srpske ili Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima. On je za RTV Dukađin rekao i da u dijalogu sa Beogradom želi da ispravi „istorijsku nepravdu kada je reč o pridruživanju Preševske doline Kosovu“, prenosi Telegrafi.

Ima samo jedan koji je danas od njega popularno radikalniji. Njegov problem je u tome što je to Ramuš Haradinaj – direktna konkurencija. I jeste Tačijevo poreklo zaista sumnjivo. Poverovao je Vučiću kao da je lakoverni Srbin.

Ad-hok komisija kosovske skupštine pripremila je draft rezolucije kojom će od vlasti u Beogradu zatražiti da „priznaju počinjen genocid“ na Kosovu i Metohiji tokom 1998-1999 godine, prenosi RTS. U nacrtu se navodi potreba da u Beogradu sarađuju kako bi kaznili kriminalce i nadoknadili načinjenu štetu, prenosi RTS. To je rezime nacrta rezolucije koji objavljuje prištinski list „Koha ditore“.

Lako je njima. Oni imaju i ad-hok komisiju i druge skupštinske komisije i skupštinu, a ovaj naš sam.

Dačić: „Svakako, ova takozvana rezolucija neće imati nikakvog efekta. Malo se samo igraju“, dodao je on. On ističe da su, pored sumanutih taksi koje je Priština uvela, i ovi novi potezi jasan pokazatelj da njima nije stalo ni do pregovora ni do kompromisa. Ne znam gde će stići ovim putem, ali to bi sami trebalo da razmisle. Srbija ima jasnu politiku i od nje neće odstupiti“, zaključio je Dačić.

Kako neće odstupiti i kako jasnu kada se juče od svoje ideje, koja nije postojala, odreče vrhovni – sveznajući – svemogući, onaj što su mu je svi drugi rušili iako je on nije ni imao ali će zato ti i takvi odgovarati i ispaštati što je propala.

Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, izjavila je portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič. Kocijančičeva je to rekla za „Novosti“ povodom najava da bi u ceo proces mogle da se aktivno uključe Nemačka i posebno Francuska. Ona kaže da se pozdravlja svaki angažman u podršci dijalogu koji olakšava EU, uključujući i mogući novi sastanak i naglašava da Mogerini obavlja svoju misiju.

Majo, izvini ali to što pričaš je neozbiljno. A drugo u tim vašim izborima mi ne učestvujemo pa da nas muvate da glasamo za vas koji se kao nešto pitate a znate da to nije istina.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.