Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da je uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz Srbije ispravna i legitimna odluka kosovskih institucija, ali je dodao da i pored toga srpski proizvodi ulaze na Kosovo ilegalno. On je za Kljan Kosova rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije zabrinut zbog taksi, jer srpski proizvodi ulaze na Kosovo preko drugih puteva.

Da nije Tači u pitanju stao bih na tu stranu jer je ovo sve istina. A da ne bih bilo koga zapostavio i time uvredio evo da kažem: U taksa-pljački i prevari učestvuju Ramuš, Vučić, Tači, Pacoli i svi pokvarenjaci uz njih. Zašto je njih trojica, a naš jedan jedini – to je pravo pitanje. Pa čovek se izborio za to i to je normalno.

Direktor kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da je srpskoj ekonomiji uvođenjem kosovskih taksi naneta šteta od više od 500 miliona evra na godišnjem nivou i upitao Prištinu ko je odgovoran za šverc na teritoriji KiM i čije firme profitiraju od taksi na srpsku robu.

Znam da tvoje firme imaju manji profit nego pre. To će ti biti uzeto kao olakšavajuća okolnost kada te bude narod hapsio i sudski procesuirao. Ono do sada ostaje.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa, gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi i poslanik u Skupštini Srbije iz te opštine Fatmir Hasani uputili su inicijativu da se Preševska dolina uključi u završnu fazu dijaloga između Prištine i Beograda. Oni su pisma sa takvom inicijativom uputili visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini, predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, koordinatorima državne delegacije Kosova Špend Ahmetiju i Fatmiru Ljimaju.

Sve ja to poštujem… I pripadnost naciji i veri i rasi i konfesiji… I podržavam poštovanje različitosti… I ja sam, prosto za dobro… Ali ove polupismene kreature su samo profiteri na nacionanim zabludama izmanipulisanog naroda.

Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak i zajednice u ostavci u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, istakao je da su očekivanja od Samita o Zapadnom Balkanu, koji je održan u Berlinu, bila različita, ali da je njegov utisak da je Samit doprineo da se ipak napravi mali korak ka onom što treba da se desi u budućnosti. „Moj lični utisak i zaključak je da je Samit u Berlinu doprineo da se ipak napravi mali korak ka onom što treba da se desi u budućnosti, a to je da se nastave razgovori, jer bez razgovora nećemo biti u mogućnosti da rešavamo probleme koje imamo na KiM između dva naroda“, kazao je Jevtić za Radio Beograd.

Molim vas da mi kažete šta je ovaj što je u ostavci hteo da kaže.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je „članstvo u NATO-u državni cilj Kosova“. Haradinaj je u obajvi na Fejsbuku napisao da jačanje odnosa, pojačano prisustvo u Briselu, strateška komunikacija i uključivanje Kosova u partnerske programe predstavlja početak puta Kosova u NATO. „Članstvo u NATO je cilj države i građana Kosova“.

Cilj građana Kosova je da ti budeš u zatvoru, jer je to pošteno. I to što su svi stradali zbog tebe i od tebe je nešto preko čega nećemo preći. Neka te štite svi koji te štite do sada, neka se od tebe plaše i neka od tebe imaju vajdu, ti si već završio. Pitanje Kosova je veliko, a ti ga nećeš rešavati.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić na pitanje Insajdera kada će biti završen regionalni vodovod na Severu Kosova, čija izgradnja kasni već pet godina iako je za njega iz republičkog budžeta izdvojeno devet miliona evra, tvrdi da će taj posao biti završen do kraja juna ove godine.

Ali će konačni odgovor znati tek kada mu ga dojave „Vile sa Kopaonika”.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.