Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Centralna izborna komisija nije prihvatila kandidaturu Srpske liste za predsednike opština na Severu Kosova. Predstavnik Srpske liste u CIK-u Stevan Veselinović je izjavio da je „ovo politička odluka koja ima za cilj da se Srbima onemogući osnovno pravo da biraju i budu birani“.

To pravo je, Srbima inače, ranijih godina već uskraćeno tako što su dva kandidata sa listi koje nisu nazovi “Srpska” – ubijena. Tako da se ne sekirate, nego terajte dalje… 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je veoma zabrinut jer Srpskoj listi nije dozvoljeno da učestvuje na izborima za predsednike opština na Severu Kosova. „Mi smo potpisali Briselski sporazum, u tački sedam ili osam nam se nameće kao obaveza učešće na izborima po kosovskim zakonima. Sad im smeta što Srpska lista pobeđuje“, rekao je Vučić novinarima.

Srpska lista ne pobeđuje, nego SNS sa tobom na čelu teroriše ono malo preostalih Srba i prisiljava ih da glasaju za one za koje nikada ne bi da se ne plaše.

„Odlukom da se ponovo, bez ikakvih dokaza i na osnovu lažnih svedočenja, produži pritvor našim sugrađanima, Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su više od 150 dana nevini zatočeni u kazamatu prevršilo je svaku meru“, navodi se u saopštenju Srpske liste. Kako navode Srpska lista očekuje „od nadležnih organa da se drže zakona, a ne političkih igrica, a od međunarodne zajednice da se uključe u ovaj proces i da im se najhitnije omogući pravo da se brane sa slobode, ili da tužilaštvo izađe sa konkretnim dokazima“.

Da li se to meni samo čini ili “ovi” nisu bili baš tako eksplicitni kada se radilo u sličnom smislu sa Oliverom?

Severnokorejski lider Kim Džong Un stigao je u Vladivostok, gde će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Kim je najavio da će tema razgovora biti mirovni pregovori na Korejskom poluostrvu. Za Kim Džong Una priređen je svečani doček u Vladivostoku, sa crvenim tepihom i počasnim strojem ruske garde.

Može taj da radi šta hoće… Može i da se miri sa onima na jugu, može da ga dočekuje Putin sa crvenim tepihom i pred počasnim strojem garde, može i da plaši Trampa i šta god još, ali tata mu je ostavio ugnjetenu državu i uništen narod da se iživljava a da to ni sa čim nije zaslužio i tu je kraj priče.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.