Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kandidati Srpske liste za predsednike četiri opštine na severu ne mogu biti potvrđeni za izbore 19. maja ove godine, ako za njih ne glasa osam od devet članova Centralne izborne komisije, piše „Zeri“. Predstavnik pokreta „Samoopredeljenje“ u CIK-u Adnan Rustemi kaže da su bivši gradonačelnici na severu podneli ostavku označavajući Kosovo kao „Kosovo i Metohija“, te da CIK treba pažljivo da se bavi prijavom Srpske liste. On je najavio da je zatražio od CIK-a da zahteva od Ministarstva lokalne uprave da dostavi ostavke bivših gradonačelnika, kao i da zatraži dodatna dokumenta od Srpske liste, koja dokazuju njihovo distanciranje od stavova Aleksandra Vučića.

E nema bolje reklame i bolje preporuke za naivne Srbe. Oni su kao protiv ovoga što Vučić radi za njih i kao neće prihvatiti kandidature njegovih pulena dok se ne distanciraju od njega, samog. Ovako to stvarno jeste: Glupi Srbi glasajte za Vučićeve i jedine kandidate jer ste tako glasali za njega koji će nam vas doneti na tacni. 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ukazao je da je Rada Trajković gostujući na N1 danas najdirektnije državu Srbiju optužila za „državni terorizam“ i ubistvo Olivera Ivanovića i zatražio da se utvrdi da li ona govori istinu, odnosno kakvim dokazima raspolaže za tako opasne i besramne tvrdnje.

Je l’ ima možda neko tvrdnje ili dokaze o tome da ga je ona ubila? Ako nema daj da se bavimo ovim što jedino imamo… Da li su oni?

Veljko Odalović je rekao je da se administrativne linije ne mogu postaviti kao međa u traženju nestalih lica i da je dogovor da se uradi aktivna lista nestalih lica po abecednom redu, gde bi sve žrtve izjednačili i predstavili javnosti bez obzira iz koje su zemlje. „Oko 11.712 lica se vodi kao nestalo. Imamo infoirmacije da su neka lica smrtno stradala, ali to će biti živa lista koja će se ažurirati“.

Kako ja to razumem Sima Spasić će celog života primate platu od države. Kako će mu penziju regulisati nije poznato ali je zvanje jasno: Penzionisani predsednik svih udruženja kidnapovanih i nestalih za sva vremena. A i radio je nema šta. Za sve vlasti i sve sisteme.

Na železničkoj stanici Kelebija u Mađarskoj, u blizini mađarsko-srpske granice, policajci su u jednom od teretnih kontejnera kompozicije koja je stigla iz Srbije, pronašli 27 migranata, skrivenih među paketima robe. Niko iz grupe nije imao validna dokumenta za boravak u Mađarskoj, a izjasnili su se da su državljani Avganistana.

Baš je čudno kako nisu imali uredno vizirane pasoše. Među paketima.



Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.



 

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.