Južna Mitrovica: Pronađeno beživotno telo radnika u ruševinama hotela

Hotel Adriatik
Foto; Fejsbuk, Agim Bahtiri

Vest je ažurirana

Nakon više od šest sati potrage, pronađeno je beživotno telo radnika, koji je juče oko 17 časova ostao zatrpan ruševinama nekadašnjeg hotela „Adriatik“. Kako su kosovski mediji preneli, reč je o dvadesetsedmogodišnjem mladiću.

Do urušavanja je došlo, kako mediji prenose, nakon što su četvorica radnika, po instrukcijama arhitekte, pokušali da sruše jedan od betonskih stubova.

Današnji dan, proglašen je za dan žalosti u opštini Južna Mitrovica u znak pošte tragično nastradalom mladiću, saopštio je gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri.

„Novi vlasnik nedavno privatizovanog hotela nije imao adekvatnu dozvolu Direkcije za urbanizam da ruši stubove unutar zgrade“, rekao je direktor Direkcije za zaštitu i spasavanje opštine Južna Mitrovica, Nehat Bahtiri, prenosi Koha.

Par sati nakon urušavanja zgrade u Južnoj Mitrovici, slična vest stigla je i iz Kosova Polja. U industrijskoj zoni došlo je do urušavanja objekta u izgradnji. U ovom incidentu nije bilo povređenih.

Od 18 časova spasilački timovi pokušavali su da dopru do zatrpanog radnika, da bi im se od 21 čas pridružili i pripadnici KBS-a. Tokom šestočasovne akcije spasavanja, sve vreme je pretio rizik od urušavanja ostatka objekta, prenosi Veriu info.

Poslodavcu i izvođaču radova određen je 48-časovni pritvor, potvrdila je tužiteljka Fatije Bajrami za KTV, prenosi Koha.

„Zabrinut sam zbog današnjeg urušavanja građevina u Mitrovici i Kosovu Polju, što je direktno ugrozilo živote radnika i građana u okolini. Ova dva slučaja daju pravo svačijoj reakciji na način i uslove rada u građevinskoj industriji i još više na odgovornost opština i inspektorata u kontrolisanju radova“, naveo je kosovski premijer Ramuš Haradinaj u objavi na Fejsbuk profilu dodavši da „ova dešavanja neće proteći bez propratnih konkretnih mera kako se današnji događaji ne bi ponovili“.

Hotel Adriatik, Mitrovica, srušio se
Foto: Veriu.info

18:16 Južna Mitrovica: Urušio se deo nekadašnjeg hotela „Adriatik“, jedna osoba zarobljena

Deo nekadašnjeg hotela „Adriatik“ u Južnoj Mitrovici urušio se nešto posle 17 časova, sumnja se da je jedna osoba zarobljena u ruševinama, saopštio je na svom Fejsbuk profilu gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri.

Bahtiri je apelovao na organe bezbednosti da ulože maksimalne napore kako bi ova osoba bila spašena.

„Takođe, zahtevam od građevinskih kompanija koje poseduju odgovarajuću mašineriju da hitno izađu na lice mesta kako bi uklonili ruševine“, poručio je Bahtiri. 

Hotel Adriatik, Mitrovica, Agim Bahtiri
Foto; Fejsbuk, Agim Bahtiri

Ahmet Džoši (Ahmet Xhoshi), komandat policije u Južnoj Mitrovici, saopštio je da je policija dobila informaciju u 16:55 časova da se zid srušio dok su četiri radnika radila.

Kako Veriu info navodi, arhitekta je dao instrukcije da se sruši jedan od betonskih stubova ovog objekta i u tom trenutku se dogodio incident.

„Sumnja se da je jedan od radnika ostao u ruševinama i sve relevantne jedinice su na terenu. Ulažemo maksimalne napore da spasimo osobu koja se nalazi pod ruševinama, imamo bager iz opštine, objekat je veoma velik i moramo paziti da ne izložimo opasnosti druge radnike“, izjavio je Džoši prenosi Veriu info.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.