Komentar dana: Nenad Radosavljević

Piše: Nenad Radosavljević

Poslanici nemačkog Bundestaga Peter Bajer i Kristijan Šmit su u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem naveli da se Nemačka zalaže za pronalaženje načina za intenziviranje dijaloga sa Prištinom, očuvanje mira i stabilnosti, ekonomski prosperitet, kao i za to da nema promene granica.

Pa to i on kaže. Razgraničenje… Čak i kada nema nikakvih promena administrativnih linija, a utvrde se kao granice to je razgraničenje. A onaj metar? Ma pusti metar… Jedva čekam da sretnem one “razgraničene” sledbenike ove velike ideje velikog im vođe.

Evropski komesar nadležan za proširenje Johnes Han je najavio da će budući sporazum o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova biti sveobuhvatan. Bez obzira na zastoj, Han smatra da je proces stvorio pozitivnu klimu, budući da strane sada “pozovu jedna drugu” kada se pojavi neki problem radi njegovog prevazilaženja, a “što je bilo nezamislivo pre par godina”.

Polako komesare, polako… Ko to koga zove? Kakva je to pozitivna klima stvorena? Koji je problem prevaziđen Johanese?

Predsednik Samostalne liberalne stranke i narodni poslanik Skupštine Kosova, Slobodan Petrović, primio je danas bivšeg šefa UNMIK-a, a sada Visokog komesara za nacionalne manjine OEBS-a Lamberta Zaniera i predstavio mu položaj srpske zajednice kao i aktivnosti Samostalne liberalne stranke na unapređenju uslova za ostvarivanje prava nevećinskih zajednica na Kosovu, navodi se u saopštenju.

Bilo bi normalno da ovo prvo ovaj već zna, a ovih aktivnosti koje se definišu kao “unapređenje uslova za ostvarivanje prava” u samom terminu se vidi da nema, tako da ni ovoj dvojici nije jasno zašto su se sastali.

Vrhovni kasacioni sud zauzeo je stav da je ništavna odredba ugovora o stambenim kreditima indeksiranim u švajcarskim francima, ukoliko banka nije dostavila dokaz da se zadužila u toj valuti za plasman odobrenih sredstava. VKS sugeriše kao privremenu meru zabranu aktiviranja hipoteke.

Gde je bio VKS pre silaska “mesije” u narod “švajcarsko-franački”? Svaki sudija i službenik Vrhovnog kasacionog suda koji nastavi da radi posle ovako, pod pritiskom donetog stava, je čovek bez stava i karaktera, a oni koji su pod pritiskom za stav glasali, su moralno dno.

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Brus konstatovana je ostavka predsednika Milutina Jeličića Jutke koju je podneo 14. marta.

Kako je u ovoj jadnoj zemlji lako postati vest dana. Budeš pokvaren, bitanga, ološ i dođeš na vlast… Nastaviš da budeš to što jesi i onda te jednog dana neko smeni, a ti pravo na naslovne strane i u elektronske medije. A možda čak i u “Parove” i “Zadruge” pa da te svaki dan gleda pola Srbije.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.