Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Komandant KFOR-a, italijanski general Lorenco Dadario poručio je da ništa ne ukazuje da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta na Kosovu i dodao da je KFOR u potpunosti posvećen vršenju svog mandata, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Isto kao i 17. marta 2004. godine.

Godinu dana od akcije kosovske policije na severu Kosova, kada je uhapšen direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, kosovske institucije su primorane da sprovedu istragu, piše Koha.

I da uvedu u kalendar praznika Kosova dan sećanja na ovaj nemili događaj zbog koga se stide – “Dan posrtanja mlađanoga Marka”.

Ambasada SAD na Kosovu izrazila je zabrinutost zbog toga što se više od godinu dana kasni sa imenovanjem deset predstavnika Centralne izborne komisije (CIK). „Neuspeh u imenovanju onemogućio je CIK-u da obavlja svoje osnovne funkcije“.

Uh… bre sekiracije. Na Kosovu cvetaju ruže pa kada bi još CIK bio kompletiran… Da nas Bog vidi.

Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) i poslanik u Skupštini Kosova Slobodan Petrović sastao se danas u parlamentu sa grupom polaznika Škole evropskih integracija za ključne aktere na severu Kosova 2018. organizovanom od strane Kosovske fondacije za otvoreno društvo, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji, AKTIV-om i organizacijom Komunikacija za razvoj društva iz Gračanice, objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Samostalne liberalne stranke.

Nemojte da ih vraćate, neka vam ih tamo. Tako kontaminirani neznanjem i pogrešnim životnim principima, posle sastanaka koje im organizuju isti sa istima, nikome nisu potrebni. A najmanje nama.

Da je dijalog osnovni način rešavanja problema na Кosovu, zaključak je današnjeg sastanka koji je u Prištini održan između potpredsednika Vlade i ministra za zajednice i povratak u ostavci Dalibora Jevtića i zamenika šefa misije za Balkan i Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Emanuela Berarda, koji je inače zadužen da prati proces dijaloga između Beograda i Prištine.

Ala ga je ispratio… svaka mu čast.

Trgovina i ekonomske veze bile su glavne teme u Parizu, gde je održan sastanak kineskog predsednika Sija Đinpinga, francuskog Emanuela Makrona, nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika EK Žan Kloda Junkera.

Kako ovog našeg nisu zvali? A sve mu to prijatelji i naši partneri. Još dublje će da padne u depresiju… Dramatično dublje.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.