Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Specijalne snage kosovske policije uhapsile su Albanca iz Crne Gore osumnjičenog za terorizam, za kojim je bila raspisana poternica INTERPOL-a, prenose mediji u Prištini. Uhapšeni je pored sumnji za terorizam, navodno pomogao da dvoje ljudi pobegnu iz zatvora u Makedoniji. Ime i prezime uhapšene osobe se ne navodi. Akcija hapšenja izvedena je sinoć u Prištini.

Kada jedni hvataju druge je najzanimljivije. Uvek su jedni povlašćeni dok Amerikanci ne stvore nove povlašćene. Novopovlašćeni će biti proglašeni teroristima uskoro. Kada se otmu kontroli.

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini izjavila je u Njujorku da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine neophodno da Kosovo ukine takse na robu iz Srbije i BiH. Ona je poručila da finalni sporazum mora biti u skladu sa međunarodnim pravom, ali i dobiti podršku Saveta bezbednosti UN. “Vaša uloga jeste i biće ključna, a mi smo spremni, i ja lično, da tim povodom intenziviramo razgovore sa svim članicama Saveta bezbednosti UN”, izjavila je Mogerini u obraćanju Savetu bezbednosti UN.

Ova dobija izbore garantovano. Pogotovo ako se Rusi uključe u kampanju. Radili su Trampu pa mogu i Federiki da produže mandat. To je za njih kao od šale.

Svim međunarodnim faktorima jasno je rečeno da će svaka vojna intervencija, koja narušava dogovor u Briselu, sa NATO-om i sa KFOR-om izazvati reakciju Srbije. To je danas poručio šef srpske diplomatije Ivica Dačić. „Svi dobro znaju da niko ne sme da se igra vatrom i da očekuje da Srbija neće reagovati. Srbija će reagovati“, rekao je Dačić novinarima upitan da komentariše navode da kosovske vlasti planiraju upad u postrojenje Trepče na severu KiM. Dačić je pozvao sve da vode računa da ne provociraju Srbiju.

Tako mu je i “tata” radio. Ja njima ovo, ja njima ono, a posle dođe po pepelu stradalih ponovo da vlada. E pa nećeš mali debeli, ovog puta nećeš… Trepča pripada svima nama koji u njoj radimo ili od nje stičemo prihode i ostvarujemo egzistenciju za porodice. Te vaše i njihove odluke su nepristojno nepoštene i nebitne. Vas, i jednih i drugih i trećih, uskoro neće biti, a Trepča će postojati. Nisu je pojeli ni Rimljani ni Englezi ni Nemci… Nećete ni vi. Ni jedni ni drugi.

Bivši ministar finansija Vatikana, kardinal Džordž Pel, osuđen je na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvojice dečaka koji su pre više od dve decenije pevali u crkvenom horu u katedrali u Melburnu. Džordž Pel (77) će, prema sudskoj odluci, morati da odsluži minimum tri godine i osam meseci zatvorske kazne pre nego što bude mogao da podnese zahtev za uslovno oslobađanje. Bivši ministar finansija pape Franje osuđen je jednoglasnom odlukom porote u decembru prošle godine zbog seksualnog zlostavljanja tada 13-godišnjih dečaka, što je počinio krajem 90-ih godina nekoliko meseci nakon što je postao nadbiskup u Melburnu. Pel je osuđen za pet seksualnih prestupa i pretilo mu je do 50 godina zatvora.

Nikada neću postati katolik. Ako se sa 50 godina zaprećene kazne, za ovakve zločine, dođe na tri godine i osam meseci za povlašćene, mislim da bi i svi katolici odatle trebalo da beže… A o onim našim koji su slični ćemo drugi put.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.