Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u Beogradu, a sastanku prisustvuju i predstavnici najznačajnijih državnih institucija. Srbi sa Kosova su od države Srbije zatražili da im dozvoli da napuste sve kosovske institucije, a odluka o tome će biti doneta u narednih mesec i po dana, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Najave događaja koji će uslediti za mesec i po dana je mnogo lakše zaboraviti, odnosno nikada više ne pomenuti nego one koji su najavljivani za nedelju ili dve, a nikada se nisu desili. Predsednik nam se uozbiljio. Počeo ozbiljno da vodi računa kako da nas što bezbolnije i neprimetnije obmanjuje.

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da ništa ne veruje političkim i institucionalnim liderima kosovskih Albanaca i da je uveren da se oni danas ne bi ponašali tako kako se sada ponašaju da su im blagovremeno slati adekvatni signali njihovih mentora.

Ja ne znam da li je iko normalan očekivao nama adekvatne signale mentora Kosova. Oni su ih i dobijali ali adekvatne za njih, a ne za nas. I slati su im na vreme. A izjava nema nikakvog smisla. Kao i obično.

Kako će izgledati struktura radne snage u Srbiji u narednim decenijama s obzirom na negativne demografske trendove u zemlji i regionu, i koje su „hitne mere“ koje naša država može da preduzme, obzirom na podatak da će polovina svih manuelnih poslova na svetu nestati do 2030. godine.

Do tada ćemo mi inače svakako zaboraviti da bilo šta radimo. Dugoročno, plan je izgleda da budemo svi u SNS-u i da se bavimo politikom. To se najviše isplati.

Pakistanski zvaničnici saopštavaju da su oborena dva indijska aviona i da su dva pilota uhapšena. U Indiji navode da je „nestao“ „mig 21“ i da su oborili jednu pakistansku letelicu. U Pakistanu ne potvrđuju da su ostali bez aviona.

Uopšte nije važno ko je leteo, zbog čega je leteo, gde se uputio… U svakom slučaju neko je odlučio da zbog nečega oni lete, naredio to prvom ispod sebe, ovaj preneo sledećem i taj sledeći sledećem i sledećem… I na kraju se piloti popnu u avione i polete da poginu ili u najboljem slučaju budu pohapšeni kao sada. Onaj neko ko je odluku doneo je verovatno rekao “eh, šta da se radi” i otišao na pauzu za ručak. Ovaj svet je čudo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.