Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Priština uvođenjem taksi na srpsku robu odmrzla takozvani zamrznuti konflikt, zbog kojeg se plaši svega što može da se dogodi u budućnosti. Poručio je takođe da je Ramuš Haradinaj danas izabrao „privatne Srbe“ za svoje ministre, povodom imenovanja novog ministra poljoprivrede na mesto Nenada Rikala.

Koliko ja znam, a svi dobro znamo, zamrznuti konflikt je opcija protiv koje si bio i čak protiv nje vodio kampanju. A sada se kao odjednom ti “neustrašivi” uplaši od njegovog odmrzavanja za koje si se zalagao razgraničenjima i ostalim štetnim zamislima. I nevezano za to, sada ti smeta što umesto tvojih i Ramuševih Srba on sada postavlja samo svoje. To je zato “predsedniče” što on ima inicijativu, a ti samo TV priču za lakoverni narod.

Kosovska skupština raspravljaće ove nedelje o Platformi i Zakonu o dijalogu sa Beogradom, dokumentima koji, kako smatraju opozicione partije, daju legitimitet kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju da „pregovara o promeni granica“ sa Beogradom, piše prištinska Koha. Prema mišljenju opozicionih Demokratskog saveza Kosova i Samoopredelenja, predloženi dokumenti daju mogućnost Tačiju da „u dijalogu razgovara i o korekciji granica“.

Dok oni gube vreme sa timom za pregovore, platformom, zakonima koji prolaze kroz skupštinske procedure, usklađeno sa kakvim takvim demokratskim principima koje savremeni svet razume i prihvata, mi lebdimo u budućnost. Svaki dan, po ceo dan, širom Srbije, fabrike, putevi, investicije, posao, natalitet… To doduše jeste samo iluzija ali je lepa za one u prvim redovima na mitinzima. Hvala ti za srećna lica od Trgovišta i Surdulice do Lopatnice…

Predsednica političke inicijative Alternativa Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da visoka predstavnica EU Federika Mogerini nema kredibilitet da razgovara o Kosovu. Kako tvrdi, Mogerinijeva je pristrasna i na strani Srbije. „EU treba da pošalje svoje poruke Kosovu preko drugog zvaničnika zato što je Mogerini dala mnoga obećanja a onda stala na stranu Srbije“.

I to tako žestoko stala na njenu stranu da Srbija sada na teritoriji svoje Autonomne pokrajine nema ništa kako kaže “predsednik”.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.