Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Portparol kosovske policije Baki Keljani negirao je, kako se navodi, pisanje srpskih medija da su pripadnici granične policije imali sukobe sa pripadnicima srpske policije na Severu Kosova, javila je televizija Kljan. Keljani je, navodi se, rekao da Kosovska policija izvršava svoje dužnosti na teritoriji Kosova i nije ilegalno ušla na teritoriju Srbije i zaplenila kamione sa robom.

Pa lepo kažu Dačić i Vučić da treba da se razgraničimo a ne da se policajci zbunjuju i da ne znaju da li su kamione zaplenili u užoj Srbiji ili u južnoj nam pokrajini. Sada svako ko se za razgraničenje zalaže, kada ga pitate zbog čega je za razgraničenje, može slobodno da kaže “zbog policajaca” jer do sada nijedan od takvih nije imao baš nikakav odgovor na to pitanje.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri ne odustaje od svoje zamisli ujedinjenja Grada Mitrovice, pa je peticiju sa više od 16.000 potpisa danas predao i predsedniku privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju.

Koliko se ja razumem ni građani Južne Mitrovice nisu za ujedinjenje jer je 16.000 tek 13 odsto stanovništva koje tamo živi.

Portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini Maja Kocijančič, odbacila je tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja da je bilo tajnih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

Kada su razgovori tajni onda Maja obavezno to zna jer je oni lepo pozovu i kažu “E’ Majo mi ćemo sada da održimo tajni sastanak ali nemoj nikome da pričaš”.

Potpredsednik Vlade Kosova i kopredsedavajući kosovske delegacije za pregovore sa Beogradom Fatmir Ljimaj izjavio je da, ako Srbija nije spremna za dijalog o priznanju nezavisnosti, Priština može da čeka.

Niko nije ni rekao da Priština ne može da čeka. Ona mora da čeka. I Beograd može da čeka jer bi bilo normalno da to nikada i ne dočeka. Ali ima dva nervozna lika koji su na ivici nečijeg strpljenja kome su obećanja dali. Jedan je u Prištini a drugi u Beogradu ali trenutno ni sami ne znaju gde su.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.