Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Reze Hodža iz Kosovskog demokratskog instituta očekuje da će Specijalizovano tužilaštvo u Hagu uskoro poslati još poziva bivšim pripadicima OVK. Hodža za portal Zeri kaže da bi svi ti pozivi trebalo da budu javni i transparentni, jer se troškovi tih saslušanja plaćaju iz kosovskog budžeta. „Na ovaj način povećala bi se transparentnost i odgovornost trošenja budžetskog novca,“ rekao je Hodža.

I fiskalni račun da donesu kada se vrate… Ako se vrate.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne može do detalja da kaže šta je srpski plan u dijalogu Beograda i Prištine za rešavanje kosovskog problema. „Predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić je izneo principe na osnovu kojih bi trebalo da se razgovara (sa Prištinom), ali čim je ta ideja došla u javnost, nekako se zastalo sa dijalogom,“ rekao je Dačić za televiziju Prva.

Zato je najbolje da niko ništa ne zna. Naročito ne Srbi. Jer čim oni nešto znaju odmah sve stane. A do sada su ideje, ovi koji su ih navodno imali, toliko dobro krili da sada ni sami ne znaju gde su im.

Ivica Dačić je rekao da srpski plan u dijalogu Beograda i Prištine za rešavanje kosovskog problema podrazumeva da bude pronađeno neko kompromisno rešenje, da se „napravi neko utvrđivanje linije odvajanja“, i dodao da dijalog Beograda i Prištine nikad nije vođen u detalje.

Svaka linija odvajanja, razdvajanja, podele ili razgraničenja je priznavanje onoga sa druge strane linije nezavisnom teritorijom neke druge države. Zato je kao dan jasno da se Ivica Dačić i svi njegovi zajedno sa vrhovnim šefom i svim njegovima zalažu za Nezavisno Kosovo, secesiju dela teritorije Srbije i gaženje Ustava, što za sobom povlači krivičnu odgovornost, suđenje i zatvaranje… Pa neka misle šta im je činiti…

Član Alijanse za budućnost Kosova Bek Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovao Albance na kosovskoj teritoriji. Kako je rekao, to je, između ostalog, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu. Da bismo ukinuli porez, prvo moramo znati gde su nestali ljudi, i ko nas je trovao hranom,“ kazao je Beriša, koji tvrdi da se “radi o nekim namernicama koje su za posledicu imale sumnjive smrti”. Tvrdi i da za te, kako kaže, “sumnjive smrti” nije bilo drugih uzroka osim hrane.

Opet beli prah od koga kolabiraju samo Albanci… Pa će neki Voker… Pa će neki Račak… Pa će bombardovanje… Pa dokle bre više?!?Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.