Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je da je proces za ujedinjenje Mitrovice nezaustavljiv i da je sada red da deluju institucije. „Ujedinjenje Mitrovice je nazaustavljiv proces. Na sastanku sa Bahtirijem ustanovili smo da su građani Mitrovice rekli svoju reč. Sada je red da deluju institucije, Vlada, Skupština i predsednik,“ napisao je Tači na Fejsbuku.

Koji građani i koje Mitrovice su rekli svoju reč? Ti isti građani, te iste strane Mitrovice, koji su sada dali svoju reč, su 1999. pokazali i nasilje i batinu koja se nije obila samo o glavu građana severne strane koja sada nije dala svoju reč. Tako, kako to tada nije prošlo, neće ni sada proći izrečena reč samo jedne strane Ibra.

Šef kabineta premijera Kosova Avni Arifi izjavio je u intervjuu za KTV da bi vlada mogla da privremeno suspenduje takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH na ograničen period tokom kojeg bi Kosovo i Srbija intenzivno radili na postizanju konačnog sporazuma. Govoreći o sastanku predsednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija, premijera Ramuša Haradinaja i američkog ambasadora Filipa Kosneta, Arifi je rekao da je sastanak bio konstruktivan i da ne postoji ultimatum SAD za ukidanje poreza.

Znači ipak ne postoji jasno opredeljenje američke administracije da su takse od 100 odsto necivilizacijski čin, protivne međunarodnim ugovorima i sporazumima i da ih treba ukinuti. Eto, to je rezultat ovog, nazovi konstruktivnog sastanka.

Nastavićemo da radimo na rešavanju problema medija u Srbiji, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i poručila da je potreban hitan sastanak sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja kako bi se nastavio rad na izradi medijske strategije.

Brate, sestro, nije problem strategija, problem je diktatura. I nisu problem novinarska udruženja jer su im potrebne pare za plate, a i ako nisu, lako je formirati druga, treća i koliko god ti treba.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u 16 sati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sa kojom će, kako je sam najavio, razgovarati o tome kako da nam pomogne u vezi sa kvotama Evropske unije za čelik, kao o Kosovu i Metohiji i ekonomiji. To će biti njihov 15. susret do sada, uključujući i vreme kada je bio premijer, a Vučić kaže da, i pred toga, oseća tremu.

Pa jel’ stvarno moraju da se broje ovi susreti, te sa Putinom, te sa Merkelovom, te sa Erdoganom, te sa onim kinezom… Dosadno je.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.