Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Troškove bivših pripadnika tzv. OVK, koji će svedočiti ili će biti optuženi u postupcima pred Specijalnim sudom u Hagu, biće plaćani iz dva izvora, pišu prištinski mediji. Koha onlajn piše da će troškove osumnjičenih u postupcima koji su već započeti snositi Kancelarija specijalnog tužioca, a troškove suđenja protiv bivših pripadnika tzv. OVK, protiv kojih budu podignute optužnice, snosiće Priština.

Ja ću da se prijavim.

Profesor na Fakultetu bezbednosti Zoran Dragišić izjavio je, povodom izvođenja čelnika OVK pred sud u Hagu, da se stav sveta prema Kosovu i Albancima značajno menja i ocenio da su predsednik Aleksandar Vučić i srpska diplomatija uradili ono što se do juče činilo nemogućim. „Najradikalnija promena je došla iz Vašingtona, u stavu SAD, što se videlo i iz pisma predsednika Donalda Trampa predsedniku Vučiću i Hašimu Tačiju, a to je da će Amerika podržati svaki dogovor Beograda i Prištine,“ rekao je Dragišić sinoć za televiziju Palma plus.

I šta si sada rekao majstore, znaš li?

Tim Prištine za dijalog sa Beogradom nije uspeo da uspostavi koordinaciju sa predsednikom privremenih institucija Hašimom Tačijem koji je do danas trebalo da im dostavi dokumentaciju o dosadašnjim susretima i odlukama u tom procesu. Tim je, prenosi Koha onlajn, od Tačija tražio da dostavi dokumentaciju radi izrade platforme koja će, između ostalog, predvideti princip da tokom nastavka dijaloga “nema pregovora o granici i integritetu Kosova”.

Zašto ne zatraže od Vučića? To je isto.

Božićnim i novogodišnjim praznicima najviše se raduju mališani u opštini Leposavić, očekujuću praznične poklone. Tako je i ove godine stiglo preko hiljadu paketića za najmlađe. Prvi deo podeljen je pre Božića, a drugi deo pre pravoslavne Nove godine.

Tačno je, raduju se. A ne bi kada bi znali šta ih posle čeka. Kada bi razumeli ko im poklone deli i ko će nezaslužene diplome da im uručuje i pred kime će da kleče da bi posao dobili i kome će morati da se dodvoravaju da bi preživeli u ovoj propaloj zemlji.

Smanjenjem temperature tokom zime zdravstveni problemi povezani s vremenom postaju veći. Hladno vreme donosi brojne rizike, posebno za starije osobe. U opštini Novo Brdo u zimskim uslovima upravo je najugroženija starija populacija.

Aj’ bre ne zezajte. Kada su temperature zimi visoke onda nas, po vašem, virusi satru, a kada su niske, onda smo nadrljali. Ma idi bre.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.