Komentar dana: Nenad Radosavljević

Piše: Nenad Radosavljević

I pored toga što je Apelacioni sud u Prištini usvojio žalbu advokata o pritvoru uhapšenih Srba, oni i dalje ostaju u pritvoru, a ova odluka krši sva moguća međunarodna ljudska prava, izjavili su sinoć na hitno sazvanoj konferenciji za novinare advokati Nedeljka Spasojevića, Dragiše Markovića i Marka Rošića, uhapšenih u slučaju istrage ubistva Olivera Ivanovića. Osnovni sud u Prištini će u ponedeljak, 17. decembra, ponovo odlučivati o određivanju pritvora za trojicu Srba, uhapšenih zbog sumnje da su umešani u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića. Oni će, piše Gazeta Express, ponovo biti izvedeni pred sud radi odluke o određivanju pritvora, a nakon što je Apelacioni sud vratio presudu na ponovno razmatranje.

Uhvatio ih vikend vezan na drugi. Ovo je Kosovo ROĐACI (iz filma Rane). I Metohija tamo zapadno.

Protiv gradonačelnika opštine Novo Brdo, Svetislava Ivanovića, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu je podiglo optužnicu zbog navodne zloupotrebe službenog položaja. Ivanović kaže da ne zna ništa o podizanju optužnice, ali da je bio na razgovoru kod tužioca. Prema navodima optužnice od 15. novembra prošle godine, Ivanović je kao službeno lice, u svojstvu gradonačelnika opštine Novo Brdo, prekoračio ovlašćenja u vezi sa funkcionisanjem dva lovačka udruženja i time navodno uzrokovao materijalnu štetu od 12.200 evra.

Ako Srbi lovci love u Novom Brdu, šta kome znače protesti i performansi u Severnoj Mitrovici? Pitam se ja.

Poslanik Srpske liste Igor Simić ocenio je danas da će najavljene dodatne mere Prištine „najdirektnije ugroziti“ opstanak i egzistenciju srpskog naroda na KiM.

Oni su, verovatno zato što nisu dobrodošli, već prebacili porodice i imovinu u Srbiju. Goladija koja ostaje će braniti srpstvo. Biću jedan od tih drugih.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da su mere prema Srbiji počele da se preduzimaju pošto se glas Kosova nije dovoljno čuo u Evropskoj uniji. Prema rečima Haradinaja, ideja korigovanja granica ili razmene teritorija predstavlja „opasan plan za region“. „Apsurdno je da se mi zalažemo za sporazum o razmeni teritorija kako bi Srbija priznala činjenicu – da je Kosovo država. Nas je priznala polovina država članica UN,“ izjavio je Haradinaj.

Razlika između mene i tebe u pogledu razgraničenja, koje je kako kažeš apsurdno, znači protiv si, je samo u sledećem: Ti bi da Kosovo uzmeš celo a ja ti ga ne dam ni pedalj.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.