Komandir policije optužen za „falsifikovanje službene isprave“

kosvska policija

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu podiglo je optužnicu protiv komandira policije u Žuru, Z.S, zbog sumnje da je počinio krivično delo „falsifikovanje službene isprave“.

Z.S se umešao povodom prekršajne prijave izdate protiv M.E. od strane dva policijska službenika 27. marta i ublažio kaznu. Takođe je hemijskom izbrisao negativni poen, poništivši i zaštitnu meru.

Dvojica policajca kaznila su M.E. sa 200 evra zbog kršenja saobraćajnih pravila, oduzela mu vozačku dozvolu na tri meseca i jedan kazneni poen.

Z.S. je optužen da je intervenisao 29. marta i ublažio kaznu na 50 evra i naveo da je prekršaj bio blaži. Takođe je hemijskom izbrisao negativni poen i poništio zaštitnu meru.

On je izbrisao i deo gde je pisalo „oduzima se dokumenat“ gde je bio upisan broj vozačke dozvole, stavio je svoj potpis na „Potpis nadzornika“, upisao njegov ID broj i svojim potpisom overio službeni dokument koji sadrži lažne podatke.

Ovime je okrivljeni Z.S. izvršio krivično delo „Falsifikovanje službene isprave“ prema krivičnom zakonu Kosova. Tužilac na predmetu je povodom podizanja optužnice predložio sudu da okrivljeni bude proglašen krivim i kažnjen po zakonu za krivično delo koje mu se stavlja na teret, saopšteno je iz Tužilaštva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.