Komandant KFOR-a posetio OŠ „Branko Radičević“ u K.Mitrovici

Komandant KFOR-a, general-major Anđelo Mikele Ristuća posetio je danas osnovnu školu „Branko Radičević“ u severnom delu Mitrovice gde se sastao sa načelnikom školske uprave, direktorkom i nastavnicima.

Ristuća se obratio i učenicima. Njima je govorio o miru, istakavši da je obrazovanje mladih generacija ključ za stvaranje demokratskog društva.

„Demokratsko društvo živi u miru i slozi“, saopštio je KFOR.

Đacima je prvi čovek međunarodnih snaga na Kosovu ukazao na to da su međusobne razlike na korist njima jer tako razvijaju osećaj poštovanja i tolerancije.

Ristuća je ujedno deci poručio da „pozdrave roditelje“, te da ih „podsete“ da KFOR „ostaje posvećen pomaganju stvaranja bolje budućnosti“.

Načelnik školske uprave Ivan Zaporožac, sa kojim se danas sastao komandant KFOR-a bivši je direktor Osnovne škole „Branko Radičević“, ali i donedavni odbornik u kosovskoj opštini SO Severrna Mitrovica, koji je prošle nedelje podneo ostavku.

Inače ova poseta dolazi u jeku najnovije krize na severu u vezi sa tablicama i izlaskom Srba iz gotovo svih kosovskih institucija na Severu.

Severnu Mitrovicu posetio je juče i šef EULEX-a, koji je večeras govorio za naš portal, a trupe EULEX-a su danas započele i sa pešačkim patrolama upravo da bi pokazale svoju vidljivost u bezbednosnom vakuumu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.